TECNOLOGIA I PRIVACITAT

L'FBI i policia migratòria dels EUA accedeixen sense permís als carnets de conduir per fer reconeixement facial

Alerta davant de la possibilitat que l'HISSI estigui utilitzant la tècnica per perseguir immigrants sense papers

L'accés a les bases de dades es produeix sense coneixement ni consentiment dels nord-americans

fbi-woman2

fbi-woman2

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Sense consentiment del Congrés federal ni de les legislatures estatals ni de la ciutadania, l’FBI i el Servei d’Immigració i Control de Duanes (HISSI), l’agència policial que s’encarrega d’executar les lleis d’immigració als EUA, han estat accedint a les bases de dades de carnets de conduir de tot el país i utilitzant-hi tècniques de reconeixement facial.

Notícies relacionades

Documentació obtinguda pel Centre de Privacitat i Tecnologia de la Facultat de Dret de Georgetown i publicada primer per 'The Washington Post’ ha exposat aquesta pràctica polèmicacriticada per polítics tant republicans com demòcrates, que abordaran la qüestió en una vista al Congrés aquest dimecres, així com per nombrosos experts, que alerten sobre la vulneració de la privacitat però també dels riscos  d’aplicar una tecnologia que encara té deficiències provades en la identificació.

Es tem, a més, que la pràctica s’estigui utilitzant per perseguir immigrants sense papers. La documentació constata que el Servei d’Immigració i Control de Duanes ha estat accedint a les bases de dades de Trànsit a Vermont, Washington i Utah, tres estats dels més d’una dotzena on es pot obtenir permís de conduir amb independència de l’estatus migratori, una cosa que ha denunciat Clare Garvie, directora de la investigació de Georgetown. “L’estat ha animat [els sense papers] a enviar informació. És una malalta violació de confiança donar-hi accés després a l’HISSI”, ha dit al 'Post’.