CIMERA DEL G-20

Una reina i la filla de Trump reclamen l'apoderament de la dona al G-20

Ivanka Trump i Máxima Zorreguieta prenen la paraula en un acte sobre igualtat a Osaka

rosas48848893 g20 osaka ivanka trump empowering women190629062420

rosas48848893 g20 osaka ivanka trump empowering women190629062420 / BRENDAN SMIALOWSKI

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

La reina consort d’Holanda, Máxima Zorreguieta, i Ivanka Trump, filla i assessora del president dels Estats Units, Donald Trump, han sigut les encarregades dels discursos pronunciats en un acte a favor de l’apoderament de la dona en el marc de la cimera del G-20 a Osaka (Japó).

Notícies relacionades

A l’acte també hi havia la cancellera alemanya, Angela Merkel, i la primera ministra britànica, Theresa May, que no van prendre la paraula. A l’estrada de l’acte en favor de l’apoderament de la dona també hi havia, a primera fila, Mohamed bin Salman, príncep hereu de l’Aràbia Saudita, un país que sol ser blanc de crítiques pel tracte desigual a les dones.

Zorreguienta i Ivanka Trump han pres la paraula en representació de diferents organitzacions per a la defensa de la igualtat de les dones en què elles mateixes participen de forma rellevant. Abans dels seus discursos s’ha produït un acte en què diferents organitzacions internacionals –com l’OCDE, l’FMI o l’OMC– i nacionals han entregat a l’amfitrió de la cimera –el primer ministre japonès, Shizo Abe– informes sobre les accions a favor de la igualtat de la dona en els seus respectius organismes.