A Buenos Aires

Ferit greu un diputat argentí després de ser disparat al carrer

Héctor Olivares ha sigut tirotejat des d'un cotxe i l'home que l'acompanyava ha mort

48080948 60

48080948 60

2
Es llegeix en minuts
Efe

El diputat argentí Héctor Olivares, de la Unió Cívica Radical (UCR), que forma part de l’oficialisme, es troba en estat greu després d’haver sigut disparat aquest dijous alsvoltants del Congrés de la Nació, a Buenos Aires, mentre anava acompanyat d’una altra persona que va morir.

Segons van informar fonts oficials, Olivares i el seu acompanyant, el coordinador d’Obres en Fons Fiduciari del Transport Elèctric Federal de La Rioja, Miguel Marcelo Yadon, van ser atacats per unes persones, encara no identificades ni detingudes, que circulaven en un automòbil.

El fet, ocorregut a la mateixa plaça del Congrés, es va produir poc abans de les 7 del matí hora local (10 GMT), segons fonts mèdiques.

Després de rebre un avís, fins al lloc del succés hi van acudir dues ambulàncies, que van traslladar els ferits a l’Hospital General d’Agudos José María Ramos Mejía.

Yadon va morir a l’hospital i Olivares, en greu estat, està sent sotmès a una intervenció.

Mentrestant, a la plaça, efectius de seguretat i judicials investiguen l’atac.

"Clarament, si els trets es van fer des d’un cotxe això no ha sigut un intent de robatori, ha sigut un atemptat i han hagut d’haver estudiat els moviments", va explicar al canal TN la senadora Inés Brizuela i Doria, també representant de La Rioja i amiga personal del diputat ferit, que està casat i té dos fills.

Commoció

Ahir dimecres, havia participat en la reunió de les comissions de Legislació Penal i d’Esports en Diputats per la llei que la Cambra Baixa tramita per castigar les penes contra els ultres violents del futbol, coneguts com a ‘barras bravas’.

La legisladora de La Rioja, que es va mostrar "profundament" commocionada per la mort de Yadón, va concretar que Olivares es va quedar fins avui per acabar de complir les seves obligacions parlamentàries i tenia previst viatjar aquest matí a La Rioja.

Va assenyalar, a més, que quan està a Buenos Aires, el diputat camina ben d’hora al matí, fa la seva "gimnàstica diària".

Notícies relacionades

Olivares, diputat des del 2014 per l’UCR, un dels tres partits que integren la coalició governant Cambiemos, és també president de la comissió de transports i integra la d’agricultura.

"Vull creure que es tracta d’un error. És una persona de bé, un productor agropecuari, un home de família. No hi ha cap motiu", va explicar entre llàgrimes al canal TN l’exministre de Defensa i actual senador de La Rioja Julio Martínez, que va reconèixer que va parlar ahir amb Olivares.

Temes:

Argentina