OPERACIÓ POLICIAL

La policia de Sri Lanka confirma la mort o detenció de tots els terroristes vinculats als atacs del Diumenge de Resurrecció

Els atemptats en esglésies i hotels de luxe van provocar 253 morts i més de 500 ferits

zentauroepp47906701 a security officer stands guard outside st  antony s shrine 190426183445

zentauroepp47906701 a security officer stands guard outside st antony s shrine 190426183445 / THOMAS PETER

1
Es llegeix en minuts

La policia de Sri Lanka ha afirmat que tots els sospitosos vinculats amb els atemptats a esglésies i hotels de luxe del Diumenge de Resurrecció, que van deixar 253 morts i més de 500 ferits, han sigut detinguts o han mort en operacions de les forces de seguretat. "La policia ha pogut identificar tots els sospitosos connectats amb els atacs i ha sigut capaç de detenir la major part, alguns van cometre suïcidi", va dir l’inspector general de Policía, Chandra Wickemeratne, en un comunicat difós pel Departament d’Informació estatal.

Wickemeratne no va precisar, no obstant, el nombre exacte de sospitosos d’haver col·laborat en l’organització dels atemptats coordinats del 21 d’abril, comesos per almenys nou suïcides. Les autoritats responsabilitzen les organitzacions extremistes locals National Thowheed Jamath (NTJ) i Jammiyathul Millathu Ibrahim (JMI) dels atacs, reivindicats pel grup gihadista Estat Islàmic (EI).

Tornada a la normalitat

La font va afirmar que dos sospitosos experts en bombes van morir durant les operacions policials, abans d’afegir que les autoritats han trobat explosius que haurien pogut ser utilitzats en futurs atacs. El comandament policial va incidir que la vida a l’illa "ha tornat a la normalitat, no hi ha toc de queda, i tots els llocs de culte han tornat a la normalitat, especialment els musulmans". Les esglésies també estan tornant a la normalitat, va dir Wickemeratne.

Notícies relacionades

La Conferència Episcopal nacional ha cancel·lat fins a nou avís les misses de diumenge davant del temor de nous atacs, i els musulmans van tornar divendres passat a les mesquites entre fortes mesures de seguretat per por de represàlies.

Els atacs han causat també un mal considerable al sector turístic de Sri Lanka, on les autoritats han previst pèrdues milionàries i les associacions hoteleres han constatat una caiguda en l’ocupació de gairebé el 70% en comparació al maig del 2018.

Temes:

Sri Lanka