Crisi a Veneçuela

Dos morts i mig centenar de ferits en dos dies de protestes a Veneçuela

En total són 55 les persones mortes en les manifestacions que hi ha hagut al país caribeny al llarg d'aquest any

b9995089-cdf8-43ad-b3b7-9dcf710a397b-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La jove Jurubith Rausseo García va morir dimecres en un dels escenaris de protestes a Veneçuela, segons va informar l’oenagé Observatori Veneçolà de Conflictivitat Social (OVCS), amb el qual s’eleva a dos el nombre de morts en la nova onaDA de manifestacions antigovernamentals. "Condemnem l’assassinat de la jove Jurubith Rausseo García (27 anys) per impacte d’una bala al cap durant la manifestació a Altamira (Caracas)", va dir l’oenagé en el seu compte de Twitter. Segons l’OVCS, amb aquesta mort la ascendeix "a 55 la xifra de manifestants assassinats" en accions contra el Govern de Nicolás Maduro durant el 2019.

El cap del Parlament, Juan Guaidó, a qui més de 50 països reconeixen com a president encarregat interí, va dir a Twitter que es compromet a fer que la mort de la dona en una clínica de Caracas "els pesi als que van decidir disparar" contra els manifestants durant la jornada de dimecres. "Això ha de parar i els assassins hauran de fer-se càrrec dels seus crims. Posaré la meva vida que així sigui", va afegir.

Dimarts, Samuel Enrique Méndez, de 24 anys, va morir durant les protestes que es van desencadenar a l’estat d’Aragua (centre) després de l’intent de Guaidó de liderar un aixecament militar, va informar llavors l’oenagé Provea, que no va detallar les causes de la mort. El diputat opositor natural de l’estat d’Aragua, José Gregorio Hernández, va publicar a les xarxes socials un vídeo en el qual s’observa un grup de joves caminant per un carrer carregant el cos del jove, mentre entonen l’himne nacional del país.

Més de 50 ferits

Notícies relacionades

D’acord amb fonts sanitàries i gremials, més de 50 persones van resultar ferides només a la capital veneçolana durant les manifestacions de dimecres. Un total de 46 ferits van ser atesos al municipi de Chacao, on les forces de seguretat i milers de manifestants es van enfrontar durant diverses hores en consideració a una crida feta per Guaidó.

D’altra banda, el Sindicat Nacional de Treballadors de la Premsa (SNTP) va informar que una desena de periodistes també van patir lesions durant la cobertura de les protestes antigovernamentals que es van produir a Caracas i en gairebé la totalitat dels 23 estats del país. El gremi destaca que cinc reporters van ser ferits amb perdigons, un instrument generalment utilitzat per part de la força pública per dissuadir les protestes.