Hissats

Rescatats amb vida 1.800 treballadors d'una mina de platí de Sud-àfrica

L'accident ha revifat les preocupacions sobre la seguretat de l'empresa minera Sibanye-Stillwater, amb diversos sinistres en els últims anys

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els prop de 1.800 treballadors atrapats en una mina de platí al nord de Sud-àfrica, a causa d’un accident que va bloquejar la sortida, han sigut rescatats aquesta matinada amb vida, segons ha informat avui la companyia que explota el jaciment.

"Tots els empleats subterranis del pou Thembelani han sigut hissats de manera segura des del nivell 14 després que una inspecció confirmés que era segur fer-ho així", ha informat avui l’empresa sud-africana Sibanye-Stillwater, responsable de la mina, en un comunicat.

Segons aquesta mateixa font, poc abans de la mitjanit ja havien sigut evacuats més de 1.500 treballadors, mentre que els restants estaven sent traslladats "gradualment" a la superfície.

Atrapats

Aquest accident es va produir al voltant de les 13.00 hores (10.00 GMT) del 30 d’abril, quan la caiguda d’unes barres va bloquejar la sortida d’un pou conegut com a Thembelani, localitzat a uns 130 quilòmetres de Johannesburg.

Inicialment, l’Associació de Miners i Unió de la Construcció (AMCU, sigles en anglès) va denunciar que fins a 4.000 persones havien quedat atrapades a la mina.

"Esperem que els treballadors siguin tornats a la superfície com més aviat millor i ens preocupa que Sibanye-Stillwater, de nou, no ens hagi informat de l’incident a temps", va censurar AMCU.

En els últims anys, diversos accidents han afectat els treballadors de Sibanye-Stillwater: set miners van perdre la vida en una altra de les seves explotacions el maig del 2018 després d’un sisme que va provocar un ensorrament.

Notícies relacionades

I el febrer del 2019, prop de mil miners van quedar atrapats a la mina d’or de Beatrix, operada per aquesta mateixa companyia i situada a l’Estat Lliure (a uns 240 quilòmetres al sud-oest de Johannesburg).

Trenta hores després, a causa dels problemes elèctrics que una tempesta va ocasionar en l’explotació, aquests miners han sigut rescatats amb vida.

Temes:

Rescats