Després de la matança

Almenys 15 morts, entre els quals sis nens, en una operació contra gihadistes a Sri Lanka

Quan militars i policies intentaven entrar en un refugi d'Estat Islàmic, tres homes es van fer explotar i van matar tres dones i sis nens

undefined47853549 relatives light candles after burial of three victims of the190422180443

undefined47853549 relatives light candles after burial of three victims of the190422180443 / Gemunu Amarasinghe

1
Es llegeix en minuts
AFP

Almenys 15 persones, entre elles sis nens i tres dones, han mort la matinada d’aquest dissabte en un assalt de les forces de seguretat de Sri Lanka contra presumptes gihadistes, segons va informar la policia. En un moment en què militars i policies intentaven entrar en el que, segons les seves informacions, era un refugi del grup Estat Islàmic (IS) a Kalmunai (est), tres homes es van fer explotar.

A aquests morts s’hi afegeixen "tres homes més" trobats sense vida fora de la casa, sospitosos també de ser kamikazes, va afegir la policia.

L’assalt va donar lloc a més d’una hora d’intercanvi de trets, va indicar un portaveu de l’exèrcit, Sumith Atapattu. Els cossos es van descobrir en un registre posterior.

Notícies relacionades

La policia i l’exèrcit van assenyalar també que un civil va ser víctima del tiroteig. Les forces de l’ordre no van lamentar ferits a les seves files.

Divendres, la policia havia anunciat que es va apoderar de 150 cartutxos de dinamita i una bandera del grup Estat Islàmic durant un registre a Sammanthurai, una ciutat propera. En aquest lloc s’hauria gravat el vídeo de reivindicació dels atemptats del Diumenge de Pasqua, segons els investigadors.