Atac terrorista

Atemptats a Sri Lanka: S'eleva a 310 el nombre de morts

La policia va arrestar 24 persones i va atribuir l'atemptat a un grup gihadista local anomenat Thowheed Jamath

afp 1fu99e

afp 1fu99e / JEWEL SAMAD (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El nombre de morts en la sèrie d’atemptats del Diumenge de Resurrecció a Sri Lanka contra esglésies i hotels de luxe s’eleva a 310, mentre els ferits es mantenen en més de 500, segons l’últim recompte facilitat aquest dimarts per les autoritats locals en una jornada de dol nacional.

"El nombre de morts en els atemptats de diumenge ha augmentat a 310", ha explicat a Efe el portaveu de la policia de Sri Lanka, Ruwan Gunasekara, que ha xifrat els ferits en "més de 500", davant de la dificultat de donar dades més exactes de víctimes.

Precisament dos espanyols residents de Pontecesures, una localitat de 3.000 habitants del nord de la província de Pontevedra, es troben entre les víctimes mortals. Es tracta d’Alberto Chaves Gómez, de 31 anys, i la seva nòvia, María González Vicente, de 32.

Tots dos es trobaven a l’hotel Kingsbury de la capital, on estaven allotjats passant uns dies de vacances.

El multimilionari danès Anders Holch Povlsen també va ser tocat per la brutalitat terrorista. Tres dels seus quatre fills estan entre les víctimes mortals.

Notícies relacionades

Holch Povlsen, de 46 anys, va viatjar amb la seva dona Anne i els seus fills per les vacances de Setmana Santa quan van tenir lloc les explosions a diverses esglésies i hotels de luxe del país asiàtic.

La policia va arrestar 24 persones i va atribuir l’atemptat a un grup gihadista local anomenat National Thowheed Jamath, que hauria actuat, segons els autoritats, amb recolzament d’una xarxa internacional.