sectarisme

'Bullying' a un nen jueu en una escola italiana: "Quan siguem grans, reobrirem Auschwitz"

L'alumne li va explicar els episodis d'odi a la seva mare i aquesta va acudir a l'escola

Els abusadors, d'11 anys, es van retractar i van demanar perdó a la víctima

zentauroepp44895770 graf5510  ceheg n  murcia   espa a   04 09 2018   alumnos de180905170658

zentauroepp44895770 graf5510 ceheg n murcia espa a 04 09 2018 alumnos de180905170658 / Marcial Guillen

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dos estudiants d’11 anys assetjaven un nen jueu en una escola de Ferrara (Itàlia). Un dels abusadors va arribar a dir: "Quan siguem grans reobrirem Auschwitz i ens quedarem amb els forns, jueu de merda.”

Els fets van ser denunciats gràcies que la víctima li va explicar els episodis d’assetjament a la seva mare i aquesta va acudir ràpidament a parlar amb els professors de l’escola, segons ha publicat el diari italià 'La Repubblica'.

L’endemà, un dels mestres va preguntar qui n’havia sigut el responsable. L’alumne va confessar i va demanar perdó a la víctima.

Però el tema no es va tancar aquí, perquè el director del centre va intervenir. “Els dos nois ho han entès i s’han disculpat. Ara han d’entendre que darrere de cada comportament hi ha una conseqüència”, va afirmar i va afegir que decidiran les mesures a prendre en el pròxim consell extraordinari.

El director també es va reunir amb la mare de la víctima i ha assegurat que “està tranquil·la i satisfeta amb el comportament de l’escola”. 

Reaccions

El cas semblava acabat. No obstant, dilluns passat, la mare d’una nena de l’escola va denunciar l’episodi relatat a Facebook i l’esdeveniment d’aquesta petita escola del nord d’Itàlia va traspassar a la comunitat política.

La presidenta de la comunitat jueva a Ferrara, Andrea Pesaro, ha expressat la seva preocupació per les declaracions d’odi que va emetre un nen amb referències tan específiques com ho és l’al·lusió als forns d’Auschwitz i ha remarcat la importància de trobar les arrels d’aquest antisemitisme.

Notícies relacionades

“Un incident inacceptable d’intimidació i racisme. Encara més menyspreable perquè va passar en una escola”, ha denunciat el ministre de l’Interior, Matteo Salvini. “Aviat estaré a la ciutat i m’agradaria conèixer el nen, la seva família i els mestres”, va afegir el polític.

Per la seva banda, el ministre d’Educació, Massimo Bussetti va assegurar que "l’escola és i ha de ser un lloc de solidaritat, d’inclusió, d’acceptació, de compartir i de pau.” Per aquesta raó, el ministre va afirmar que ha sol·licitat investigar el cas per brindar el recolzament necessari a les escoles i les famílies perquè no es repeteixi en el futur.