sectarisme

'Bullying' a un nen jueu en una escola italiana: "Quan siguem grans, reobrirem Auschwitz"

L'alumne li va explicar els episodis d'odi a la seva mare i aquesta va acudir a l'escola

Els abusadors, d'11 anys, es van retractar i van demanar perdó a la víctima

'Bullying' a un nen jueu en una escola italiana: "Quan siguem grans, reobrirem Auschwitz"

Marcial Guillen

Es llegeix en minuts

El Periódico

Dos estudiants d’11 anys assetjaven un nen jueu en una escola de Ferrara (Itàlia). Un dels abusadors va arribar a dir: "Quan siguem grans reobrirem Auschwitz i ens quedarem amb els forns, jueu de merda.”

Els fets van ser denunciats gràcies que la víctima li va explicar els episodis d’assetjament a la seva mare i aquesta va acudir ràpidament a parlar amb els professors de l’escola, segons ha publicat el diari italià 'La Repubblica'.

L’endemà, un dels mestres va preguntar qui n’havia sigut el responsable. L’alumne va confessar i va demanar perdó a la víctima.

Però el tema no es va tancar aquí, perquè el director del centre va intervenir. “Els dos nois ho han entès i s’han disculpat. Ara han d’entendre que darrere de cada comportament hi ha una conseqüència”, va afirmar i va afegir que decidiran les mesures a prendre en el pròxim consell extraordinari.

El director també es va reunir amb la mare de la víctima i ha assegurat que “està tranquil·la i satisfeta amb el comportament de l’escola”. 

Reaccions

El cas semblava acabat. No obstant, dilluns passat, la mare d’una nena de l’escola va denunciar l’episodi relatat a Facebook i l’esdeveniment d’aquesta petita escola del nord d’Itàlia va traspassar a la comunitat política.

La presidenta de la comunitat jueva a Ferrara, Andrea Pesaro, ha expressat la seva preocupació per les declaracions d’odi que va emetre un nen amb referències tan específiques com ho és l’al·lusió als forns d’Auschwitz i ha remarcat la importància de trobar les arrels d’aquest antisemitisme.

Notícies relacionades

“Un incident inacceptable d’intimidació i racisme. Encara més menyspreable perquè va passar en una escola”, ha denunciat el ministre de l’Interior, Matteo Salvini. “Aviat estaré a la ciutat i m’agradaria conèixer el nen, la seva família i els mestres”, va afegir el polític.

Per la seva banda, el ministre d’Educació, Massimo Bussetti va assegurar que "l’escola és i ha de ser un lloc de solidaritat, d’inclusió, d’acceptació, de compartir i de pau.” Per aquesta raó, el ministre va afirmar que ha sol·licitat investigar el cas per brindar el recolzament necessari a les escoles i les famílies perquè no es repeteixi en el futur.