DIFUSIÓ GLOBAL

Austràlia empresonarà els empresaris de xarxes socials que publiquin violència extrema

La llei pretén posar límit a material com el que va circular després de l'atac del supremacista blanc a Nova Zelanda

abertran47376798 topshot   brenton tarrant  the man charged in relation to th190316234411

abertran47376798 topshot brenton tarrant the man charged in relation to th190316234411 / MARK MITCHELL

1
Es llegeix en minuts

El Parlament d’Austràlia ha aprovat una esmena per imposar fortes sancions, fins i tot la presó, als directius  de xarxes socials que publiquin continguts extremadament violents. La revisió respon al recent atac supremacista a Nova Zelanda.

La controvertida mesura estableix penes de presó de fins a tres anys per als executius de les companyies tecnològiques que no esborrin immediatament els continguts d’actes terroristes, assassinats, violacions, tortures o segrestos, o una multa del 10% de la facturació anual de la plataforma.

La llei, aprovada a la Cambra de Representants i la vigília pel Senat, requereix que les plataformes en qualsevol lloc del món notifiquin a la Policia Federal Australiana quan s’està difonent el material al país. 

"Els fets de Christchurch ens mostren que les plataformes d’internet poden ser utilitzades per difondre missatges d’odi i terror", ha argumentat el fiscal general d’Austràlia, Christian Porter, al Parlament, per justificar les lleis.

Notícies relacionades

El passat 15 de març, l’australià Brenton Tarrant va assassinar 50 persones i en va ferir mig centenar més en un atac en dues mesquites de la ciutat neozelandesa de Christchurch, que va ser transmès en directe a través de Facebook durant 17 minuts.

El terrorista també va publicar a les xarxes socials un manifest de més de 70 pàgines amb el seu ideari extremista. Després de la matança, la primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, va fer una crida per silenciar els missatges d’odi, mentre que Facebook va retirar 1,5 milions de vídeos de l’atac i Youtube desenes de milers més. 

Temes:

Austràlia