SEGURETAT IMMOBILIÀRIA

El gratacel que es va incendiar a Dacca, amb 25 persones mortes, patia diverses irregularitats

Les flames van obligar les persones a escapar-se per les finestres

b469fe99-9090-4443-b0bf-3b8d5323daea-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

El nombre de morts per un incendi en un gratacel de 19 pisos Dacca s’ha elevat a 25 i les autoritats han informat que l’edifici tenia cinc pisos construïts il·legalment i no tenia sortides d’emergència, fet que ha portat les autoritats a prometre mesures de sanció als implicats.

Poc més d’un mes després que un massiu incendi al nucli antic de la capital bengalí arrasés gairebé per complet set edificis i causés al seu pas uns 70 morts i 55 ferits, un nou foc es va declarar ahir a la Torre FR, de 22 plantes i que acull desenes d’oficines.

Bangladesh ha estat durant anys sota l’escrutini per les seves precàries condicions en el que es refereix a seguretat industrial, amb instal·lacions molt barates i susceptibles de patir incendis i ensorraments.

Mitjans locals van informar que desenes de persones van quedar atrapades a l’edifici en flames. Algunes, tal com recullen les xarxes socials, van intentar escapar-se per les finestres.

El foc va començar cap a les 12.50 hora local (6.50 GMT) en una zona comercial de la ciutat. "Encara no sabem com va començar el foc. Hem enviat 21 unitats d’extinció d’incendis", va afirmar a Efe un portaveu de la sala de control del servei contra incendis, Mohammad Russel.

Un responsable policial del’Hospital Universitari de Dacca, Bacchu Miah, va explicar que un ciutadà singalès va haver de rebre atenció mèdica després de resultar ferit a l’intentar escapar de l’edifici en flames.

Notícies relacionades

L’incendi  es produeix gairebé un mes després que el passat 20 de febrer es desfermés un foc al nucli antic de Dacca que va arrasar gairebé per complet set edificis, deixant al seu pas almenys 70 morts i 55 ferits. El foc es va prolongar durant nou hores, una nova tragèdia a Bangladesh que va tornar a treure a la llum les precàries condicions de seguretat.

Bangladesh ha estat durant anys sota l’escrutini per les seves precàries condicions en el que es refereix a seguretat industrial, amb instal·lacions molt barates i susceptibles d’incendis i ensorraments.