CATÀSTROFE NATURAL

Una dona de Zimbàbue dona a llum a un arbre on es va protegir del cicló

Les inundacions i lliscaments de terra han causat més de 700 morts a Zimbàbue i Moçambic

d2b2jolx4aejhlw

d2b2jolx4aejhlw

1
Es llegeix en minuts
AFP

Una jove zimbabwesa va donar a llum el seu fill mentre es refugiava a un arbre per escapar-se de les inundacions que van devastar l’est del país a mitjans de març.

 La televisió nacional ZBC va donar veu a la jove Tariro Guvakuva, resident de Chimanimani, a l’est del país, que va explicar com el 15 de març va escoltar un enorme soroll de muntanya.  Viu en un dels districtes més afectats pel cicló 'Idai', que ha deixat inundacions i lliscaments de terra.

“Vam veure que l’aigua va destrossar el jardí i la casa, ens vam pujar a una roca, la roca es va tornar inestable i vam pujar a la muntanya”, va agregar. “Mentre era a un arbre a les muntanyes, el part va començar, vaig donar a llum el meu nadó amb l’ajuda del meu marit”, va dir ja sana i estàlvia des del’Hospital Chipinge (est).

Notícies relacionades

La parella va batejar el seu fill Anesu, “Déu està amb nosaltres” en idioma shona. Segons les Nacions Unides, almenys 259 persones van morir a Zimbàbue. Abans de colpejar Zimbàbue, 'Idai' va escombrar Moçambic, on va matar gairebé 450 persones, segons un nou informe. 

L’any 2000, durant una inundació espectacular a Moçambic, una jove també havia donat a llum en un arbre on s’havia refugiat per escapar-se de les creixents aigües. En aquell moment, la seva imatge embolicada en un drap brut just després del seu miraculós rescat en helicòpter amb la seva mare havia aparegut a la primera pàgina dels mitjans de comunicació del món i havia ajudat a mobilitzar ajuda per a les desenes de milers de víctimes del desastre.