disturbis a França

Macron estudia prohibir les manifestacions als Camps Elisis

El president francès valora aquesta possibilitat davant dels greus i violents disturbis que es van registrar dissabte a París

zentauroepp47386233 fotodeld a  epa2141  paris  03 16 2019   los  chalecos amari190318101521

zentauroepp47386233 fotodeld a epa2141 paris 03 16 2019 los chalecos amari190318101521 / YOAN VALAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de França, Emmanuel Macron, està considerant prohibir la celebració de manifestacions als Camps Elisis de París, on des de fa mesos és un dels escenaris de les protestes dels 'armilles grogues’. Aquest cap de setmana passat, els disturbis van ser especialment violents.

Notícies relacionades

Els xocs entre les forces de seguretat i els manifestants es van produir ja a primera hora de dissabte, quan els agents van llançar una pluja de gasos lacrimògens mentre els participants en les protestes, alguns d’ells encaputxats i vestits de negre,  van respondre llançant pedres, ampolles, llambordes i petards a les forces de l’ordre. La policia provava d’impedir amb canons d’aigua l’accés a l’Arc del Triomf, que el passat 1 de desembre va ser assaltat per un grup d’armilles grogues en una jornada especialment violenta.

Ultres infiltrats

El ministre de l’Interior, Christophe Castaner, va xifrar dissabte en 1.500 elements ultres infiltrats entre els manifestants i els ha considerat “professionals del vandalisme i del desordre” que estaven a París amb l’única intenció de “sembrar el caos”. El pas dels manifestants per la famosa avinguda parisenca ha deixat infinitat d’establiments destrossats, incendiats o saquejats. En la llista figuren les botigues de Nespresso, Lacoste, Hugo Boss, Longchamp i Zara. Els vidres de molts aparadors apareixien apedregats i un quiosc de premsa va ser completament calcinat.