internacional

El terrorista de Nova Zelanda va estar l'any passat a Espanya

Brenton Tarrant va pernoctar una nit en un hotel de Jerez, segons ha informat la Cadena Ser de fonts policials

turkey new zealand mosque shooting background 43234-29a68

turkey new zealand mosque shooting background 43234-29a68 / AP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’autor de l’atemptat a Nova Zelanda, l’australià Brenton Tarrant, va estar fa poc més d’un any, el febrer del 2018, a Espanya, segons informa la cadena SER. L’emissora afirma que la policia està investigant l’estada del terrorista, que es va allotjar en un hotel de Jerez. Segons ha pogut saber Radio Jerez, Tarrant va passar una sola nit a la ciutat andalusa. La conducta de Tarrant era la d’un “home normal; reservat, sí, però com molts que arriben sols a l’hotel”, asseguren des de l’establiment.

Notícies relacionades

Les forces de seguretat espanyola estan indagant també quins moviments va fer el supremacista australià, si va estar en alguna altra ciutat o poble d’Espanya i si durant la seva estada es va veure amb alguna persona. La pista de Tarrant s’està buscant en altres ciutats on ha estat. Durant els últims deu anys l’australià ha viatjat molt a l’estranger, en particular va visitar Grècia, Croàcia, Bulgària i Istanbul, on va viatjar el març del 2016.

Armes per internet

Tarrant, que va matar 50 persones a l’assaltar amb diverses armes de foc dues mesquites a Nova Zelanda, ha prescindit del seu advocat d’ofici i ha mostrat la seva decisió de defensar-se a si mateix, segons afirma el seu ja exlletrat, per utilitzar el tribunal com a plataforma per expressar la seva ideologia extremista. També s’ha conegut que una part de l’arsenal d’armes que va utilitzar en a l’atac les va comprar per internet i les va cobrir amb inscripcions amb els noms d’autors d’atacs terroristes lligats a la ultradreta. Entre els noms, apareix el de l’exmilitar i ultradretà espanyol, Josué Estebánez.