DRAMA A EGIPTE

Almenys 20 morts en un accident de tren a l'estació central del Caire

Una locomotora, carregada de combustible, s'ha estavellat amb un límit de final de via

accidente-cairo / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un incendi a la principal estació del Caire (Egipte) ha causat almenys 20 morts i diverses desenes de ferits. La televisió estatal egípcia ha informat que l’explosió que ha derivat en un incendi s’ha produït quan una locomotora amb el tanc ple de combustible s’ha estavellat contra un límit de final de via a l’estació de ferrocarril Ramsès del Cairo.  

Les xarxes socials donen compte de fotografies que reflecteixen una gran columna de fum a l’edifici central de l’estació de la capital egípcia.

La companyia egípcia de ferrocarril ha informat que la locomotora ha perdut el control a l’andana número 6 de l’estació i ha xocat contra el límit de formigó al final de la via.

Fonts de seguretat han informat a Efe que els indicis apunten que la locomotora, que havia passat una revisió, hi ha arribat amb excés de velocitat

L’ona de l’explosió ha arribat a les persones que eren al’andana i posteriorment s’ha produït un incendi que ha durat diversos minuts i era visible des de diferents zones d’El Cairo. Les forces de seguretat han evacuat l’estació per poder controlar l’incendi.

Comitè d’investigació

El Govern egipci ha anunciat immediatament la formació d’un comitè d’investigació per determinar les raons de l’accident i establir les responsabilitats.

A Egipte són freqüents els accidents ferroviaris a causa del mal estat de les vies i dels vagons, així com de la falta d’un sistema modern de senyalització i control de trànsit.

Notícies relacionades

La pitjor tragèdia ferroviària de la història d’Egipte, en què van morir 376 persones, va passar el 2002 a l’incendiar-se un tren que cobria el trajecte entre el Caire i la ciutat monumental de Luxor, al sud del país.

Les autoritats investiguen les circumstàncies en què s’ha produït el foc i ja donen per fet que el nombre devíctimes mortalspot créixer substancialment.

Temes:

Egipte