CREIX LA INTOLERÀNCIA

Els 'armilles grogues' llancen insults antisemites al filòsof Alain Finkielkraut

Macron condemna l'incident i remarca que aquestes injúries són «la negació absoluta del que som i del que fa de França una gran nació»

alain

alain

1
Es llegeix en minuts

Les imatges d’un grup d’‘armilles grogues’ llançant insults antisemites al polèmic filòsof Alain Finkielkraut durant la protesta de dissabte a París han consternat els francesos. En el vídeo que s’ha viralitzat a les xarxes, diversos manifestants reconeixen Finkielkraut i es dirigeixen cap a ell amb gran agressivitat per anomenar-lo “fastigós sionista de merda” i el conviden que marxi de França “a Tel Aviv”.

El filòsof, fill d’immigrants polonesos, és conegut per les seves posicions en favor d’una identitat francesa conservadora. L’incident amb Finkielkraut ha generat una allau de declaracions de condemna i de solidaritat amb ell des de tot l’arc polític de la classe política francesa, començant pel president,Emmanuel Macron: “Les injúries antisemites de les quals ha sigut objecte són la negació absoluta del que som i del que ens fa una gran nació. No les tolerarem”, ha assenyalat Macron via Twitter. El cap de l’Estat ha remarcat que Finkielkraut “no és només un home de lletres eminent, sinó el símbol del que la República permet a cadascú”.

El ministre d’Interior, Christophe Castaner, ha lamentat el “desencadenament d’odi en estat pur que només ha interromput la intervenció de la Policia”, i ha afirmat que “assistir a una escena així a París el 2019 és simplement intolerable”.

Des de l’oposició, diversos membres del partit conservador Els Republicans han exigit a Castaner que actuï i que, amb els vídeos que han sigut gravats com a base de prova, les persones que van insultar el filòsof siguin identificades, arrestades i sancionades.

Notícies relacionades

L’exprimer ministre i ara candidat a l’alcaldia de Barcelona avalat per Ciutadans, Manuel Valls, ha afirmat que l’incident li fa venir ganes de vomitar:  “¿...y alguns es pregunten d’on ve l’antisemitisme? ... escoltin les paraules i els insults ...la meva solidaritat amb Alain Finkielkraut”.

En els tres mesos que duren les protestes de les ‘armilles grogues’, han proliferat les declaracions antisemites per part d’alguns dels seus membres. A França, com també a Alemanya, s’està detectant un preocupant repunt de l’antisemitisme.