CRIDA A «RESISTIR»

Alejandro Sanz, Miguel Bosé, Juanes i Luis Fonsi, units contra Maduro

Reconeguts artistes manifesten en un vídeo el seu rebuig contra la dictadura a Veneçuela

sanz / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un grup d’artistes format, entre d’altres, pel colombià Juanes, Alejandro Sanz i el porto-riqueny Luis Fonsi va llançar aquest divendres una crida als veneçolans a “resistir” contra Nicolás Maduro que, consideren, oprimeix els seus ciutadans.

Sanz va difondre l’audiovisual en el seu compte de Twitter amb el missatge “Demà el món sencer sortirà als carrers per Veneçuela en una marxa global per la necessitat d’un corredor humanitari”, en al·lusió a les manifestacions convocades per a aquell dia pels detractors de Maduro.

L’espanyol ha mostrat el seu suport al cap del Parlament veneçolà, Juan Guaidó, que fa dues setmanes va jurar assumir el comandament de l’Executiu com a president encarregat en vista de la usurpació que, consideren la Cambra i nombrosos països, fa Maduro per haver obtingut la reelecció en uns comicis qüestionats.

En el vídeo, Sanz es dirigeix a l’“estimat poble veneçolà” i reitera el seu recolzament a Guaidó, que ja compta amb el reconeixement de nombrosos països americans i el Parlament Europeu; es preveu que Espanya ho faci aquest dilluns.

S’hi van sumar més

“El principal camí per a la llibertat és deixar la por i vostès ja la van deixar enrere”, diu a l’audiovisual el colombià José Álvaro Balvin, més conegut com a J Balvin, seguit per Fonsi, que considera els veneçolans com “un exemple de fortalesa, d’unió, de lluita”.

“Som aquí en recolzament complet a aquest procés de transició”, prossegueix en el missatge el també porto-riqueny Tommy Torres, en tant que l’argentí Diego Torres creu que Veneçuela es troba en un camí “cap a una nova etapa i cap a la llibertat”.

“No perdis l’esperança que la llum està sortint, que falta poc, que has de resistir”, diu el colombià Juanes, que és seguit per l’actor veneçolà Édgar Ramírez, qui denuncia “la violació i la falta de respecte als drets humans” al seu país i demana que aquesta situació no continuï “ni un dia més”

Notícies relacionades

“Ja n’hi ha prou de tirania, ja n’hi ha prou de gana, prou misèria, prou falta de llibertats”, afegeix l’espanyol Miguel Bosé, un altre confés detractor del chavisme que governa Veneçuela des de 1999.

Els artistes reiteren en el seu missatge als veneçolans que “no estan sols” i els insten que “continuïn lluitant” en la ruta plantejada pel Parlament del país, que contempla treure Maduro, un govern de transició i convocar eleccions lliures.