ENGANXADA A WASHINGTON

La sarcàstica carta de Trump a Pelosi: "Reprogramarem l'excursió de set dies"

zentauroepp46590009 trump pelosi190118104326

zentauroepp46590009 trump pelosi190118104326 / SAUL LOEB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En la seva particular escalada de tensió amb la presidenta de la Cambra de Representants,  Nancy Pelosi, Trump no va escatimar sarcasme a l’hora d’escriure la carta en què suspèn un viatge de la demòcratasarcasme per la situació en què està el país a causa del tancament parcial de l’Administració.

Aquesta és la traducció de la carta:

"Estimada senyora:

Degut el tancament parcial de l’Administració, sento informar-la que el seu viatge a Brussel·les, Egipte i l’Afganistan ha sigut posposat. Reprogramarem aquesta excursió de set dies quan acabi el tancament. Tenint en compte que 800.000 grans treballadors americans no reben salari, estic segur que estarà d’acord que posposar aquestes relacions públiques és totalment apropiat. Sento, a més, que durant aquest període, seria molt millor que vostè fos a Washington negociant amb mi i afegint-se al moviment a favor del mur de seguretat –amb Mèxic– per concloure el tancament parcial de l’Administració. Òbviament, si volgués fer aquest viatge en un vol comercial, és, certament, la seva prerrogativa.

Notícies relacionades

Espero veure-la aviat i fins i tot espero més veure com la nostra frontera sud finalment rep l’atenció, finançament i seguretat que desesperadament mereix".

La carta és objecte de tota mena de comentaris a les xarxes socials. Fins i tot pel detall que Trump es dirigeix a Pelosi com a ‘madame’ –‘senyora’, en francès– en lloc d’utilitzar el terme anglès –‘madam’–.