FOC ACCIDENTAL

Espectacular explosió a la universitat de Lió

Un ferit lleu a l'explotar les bombones de gas d'un edifici del campus de Villeurbanne

incendio lion / periodico

1
Es llegeix en minuts

Una espectacular explosió accidental s’ha produït aquest dijous en un edifici de la Universitat de Lió I a Villeurbanne, a l’àrea metropolitana de la ciutat. En el moment de l’incident hi havia tres treballadors al lloc. Un d’ells ha sigutl’únic  ferit lleu, i ja es troba fora de perill. Se’n desconeixen les causes a l’espera del resultat que pugui revelar la investigació.

Notícies relacionades

Tres bombones de gas del sostre de l’edifici han provocat l’explosió. Un treballador que ha presenciat els fets ha explicat que, després d’una gran explosió, n’hi ha hagut dues més de menor dimensió. Els ocupants de l’immoble, així com els estudiants que es trobaven en una biblioteca adjacent, han sigut evacuats. Els operaris que es trobaven a la teulada en aquell moment estaven fent obres d’impermeabilització. Un foc incontrolat de gran virulència al terrat ha succeït l’explosió, i ha sigut controlat a les nou del matí (hora local) pels bombers. 

La Univesitat de Lió I, també coneguda com a Universitat Claude Bernard, és un centre d’estudis universitaris públic francès especialitzat en sectors relacionats amb ciència, tecnologia i salut. Entre estudiants i empleats, pel campus universitari hi passen diàriament prop de 30.000 persones.