SORPRESA A WISCONSIN

Trobada viva una nena de 13 anys que va desaparèixer fa tres mesos després de l'assassinat dels seus pares als EUA

Jayme Closs va aconseguir escapar-se del seu capturador, sospitós de matar a trets els seus progenitors abans d'emportar-se-la

fcasals46498597 file   in this oct  17  2018  file photo  barron county sher190111093818

fcasals46498597 file in this oct 17 2018 file photo barron county sher190111093818 / Jerry Holt

2
Es llegeix en minuts
Montse Martínez

Portava unes sabates visiblement grans, estava bruta i amb els cabells enredats. La noia de 13 anys es va acostar en aquestes condicions a demanar ajuda a una dona que passejava el seu gos. I ella no va dubtar ni un moment. Es va dirigir a la casa més pròxima i, sense perdre ni un minut, va dir –segons relata la professora Kristin Karingas a la premsa local: "És Jayme Closs, truqui al 911". Va passar dijous a Gordon, una remota localitat rural de Wisconsin

Jayme Closs és la nena de 13 anys de la localitat de Barron (Wisconsin), desapareguda fa tres mesos des del mateix dia en què van trobar els seus pares morts a trets a casa seva. Els primers indicis apunten que la noia va aconseguir fugir del seu capturador, presumiblement vinculat a la mort dels seus progenitors.

De moment s’ha produït una detenció en relació amb el crim. Un home, que no ha sigut identificat per la policia, està detingut per l’assassinat de James Closs, de 56 anys, i la seva dona Denise, de 46, els cossos dels quals van ser trobats el 15 d’octubre a casa seva. Des d’aquell mateix moment, la Jayme va desaparèixer durant tres mesos.

Mobilització i recompensa

El cas va commocionar tota la zona fins al punt que es van organitzar recerques massives, amb 1.500 voluntaris recorrent boscos i camps als suburbis  de Minneapolis, capital del veí estat de Minnesota. La família també va oferir una recompensa de 25.000 dòlars per qualsevol informació que pogués aportar dades fidedignes sobre el seu parador. 

Després de ser explorada a l’hospital, la noia va ser retornada als seus familiars, uns tios eufòrics que ja tenien poques esperances de trobar-la amb vida.

La dona a qui es va adreçar la noia –que ha demanat mantenir-se en l’anonimat– va declarar telefònicament per a un diari local que no va tenir cap mena de dubte que es tractava de la Jayme perquè tot l’estat havia sigut empaperat amb cartells amb la seva cara durant els mesos de recerca. "Es va acostar a mi i em va demanar ajuda", va relatar.

"Emocions controlades"

Notícies relacionades

La família que la va atendre en el primer moment, integrada per la professora Kristin Karingas i el seu marit Peter, encara no han superat la sorpresa. "Semblava que havia vist un fantasma", relata el Peter a l’'Star Tribune', que recorda com li van oferir menjar i aigua però ella va declinar l’oferiment. "Estava tranquil·la, amb les emocions molt controlades", afegeix. 

La que no va controlar les seves emocions va ser Sue Allard, la tia de la Jayme. Entre sanglots, amb prou feines podia expressar la seva alegria. "Ha sigut la notícia que hem estat esperant durant mesos, no veig el moment d’abraçar-la".

Temes:

Estats Units