INVESTIGACIÓ POLICIAL

Detingut un jove de 20 anys per l'atac cibernètic massiu contra polítics alemanys

La cancellera Angela Merkel es troba entre les figures públiques afectades

undefined38417064 a hooded man holds a laptop computer as cyber code is projec180821123928

undefined38417064 a hooded man holds a laptop computer as cyber code is projec180821123928 / KACPER PEMPEL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Oficina Federal d’Investigació Criminal ha informat de la detenció d’un jove de 20 anys en relació amb l’atac cibernètic massiu contra polítics figures públiques, entre les quals la cancellera, Angela Merkel.

L’oficina central per a la lluita contra la Delinqüència a Internet (ZIT) de la Fiscalia de Frankfurt va registrar diumenge la vivenda d’un sospitós de 20 anys a l’estat federat de Hesse, a l’oest del país, que va ser detingut preventivament per sospita d’espionatge i publicació no autoritzada de dades personals de polítics, periodistes i persones públiques, precisa el comunicat. Segons la televisió pública alemanya ARD, el detingut "ha confessat".

Mitjans locals van informar ahir que la policia s’havia apoderat d’aparells tècnics durant un registre diumenge a Heilbronn, a l’estat federat de Baden-Württemberg, al sud del país, de la vivenda d’un jove de 19 anys que afirma haver estat en contacte amb el presumpte responsable de l’atac cibernètic.

Notícies relacionades

L’atac cibernètic ha sigut un dels més grans de la història a Alemanya, i ha afectat centenars de polítics i nombroses figures públiques, com artistes i periodistes, segons va informar divendres el Govern germànic, que el va qualificar d’un acte "greu" contra les institucions democràtiques.

Segons el portaveu del Ministeri de l’Interior, Sören Schmitz, la dimensió de l’atac  no es va conèixer fins a la nit de dijous, tot i que la publicació de les dades s’havia iniciat abans de Nadal en un compte de Twitter, amb gairebé 17.000 seguidors i en format digital del tradicional calendari d’advent.