En tràmit

Tailàndia aprova la llei que reconeix el matrimoni del mateix sexe

És el primer país d'Àsia a reconèixer aquest dret

nnavarro22522426 an activist s silhouette is seen through a rainbow flag duri161028173543

nnavarro22522426 an activist s silhouette is seen through a rainbow flag duri161028173543 / SERGEI SUPINSKY

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern de Tailàndia ha aprovat la legislació que permetrà el matrimoni entre persones del mateix sexe, fet que convertirà el país en el primer d’Àsia a reconèixer aquest dret quan es completi tota la tramitació, han confirmat avui fonts oficials.

El tailandès Apichat, de l’oficina del portaveu del Govern, va declarar a Efe que l’Executiu va aprovar la llei d’unió civil el dia de Nadal, que no és festiu a Tailàndia.

El funcionari va indicar que encara no hi ha una data concreta perquè la legislació passi a l’Assemblea Legislativa Nacional per al seu debat i aprovació perquè el Consell d’Estat està revisant els detalls de la llei.

No es preveuen problemes en la tramitació en el Parlament ja que el país està governat pels militars des del cop d’Estat que va encapçalar el general Prayut Chan-ocha el 22 de maig del 2014, avui actual primer ministre.

El Legislatiu va aprovar ahir la legalització de l’ús de la marihuana amb finalitats medicinals i d’investigació, la qual cosa converteix Tailàndia en el primer país del sud-est asiàtic a unir-se en aquesta pràctica al Canadà, Austràlia, Mèxic, el Brasil i alguns estats dels EUA.

Notícies relacionades

Tailàndia, on fins fa poc estava prohibida l’activitat política, té previst celebrar eleccions generals en la primera meitat del 2019.

El general Prayut no ha descartat presentar-se a les eleccions.