També el 'kratom'

Tailàndia legalitza la marihuana amb finalitats medicinals i d'investigació

És el primer país del sud-est asiàtic a unir-se a aquesta pràctica al Canadà, Austràlia, Mèxic, Brasil i alguns estats dels EUA

ybs03i30

ybs03i30 / Paul Bergen Hollandse Hoogte (HollandseHoogte)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Parlament de Tailàndia ha aprovat aquest dimarts la legalització de l’ús de la marihuana amb finalitats medicinals i d’investigació, cosa que converteix el país en el primer del sud-est asiàtic a unir-se en aquesta pràctica al Canadà, Austràlia, Mèxic, el Brasil i alguns estats dels EUA. 

L’esmena presentada pel Govern a la llei d'estupefaents del 1979 va ser aprovada amb 166 vots a favor i 13 abstencions dels diputats del legislatiu triat a dit per la junta militar en el poder des del cop d’Estat del 2014.

La modificació també contempla la legalització amb finalitats medicinals del ‘kratom’, un arbre del sud-est asiàtic les fulles del qual es fan servir com a estimulant, analgèsic o narcòtic.

L’Assemblea Nacional va aprovar, a més, elevar de 17 a 25 el nombre de membres del comitè de control de narcòtics que s’encarregarà d’aprovar la producció, importació, exportació i possessió del cànnabis i del ‘kratom’.

Dures legislacions contra les drogues

Segons la reforma, la possessió de les dues substàncies serà legal en quantitats necessàries per a tractaments juntament amb una prescripció o un certificat emès per metges, dentistes o especialistes de medicina tradicional i indígena.

La cambra va tornar a l’executiu l’esmena que entrarà en vigor quan es publiqui a la gaseta del Govern.

Notícies relacionades

Tailàndia va il·legalitzar la marihuana el 1935 i fins ara es castigava amb fins a cinc anys de presó la possessió o transport de fins a 10 quilos, mentre que amb quantitats superiors les penes ascendien fins a 15 anys de presó.

El sud-est d’Àsia compta amb una de les legislacions més dures contra les drogues que en els casos de Singapur, Indonèsia o Malàisia preveuen la pena de mort per als traficants d’estupefaents, inclosa la marihuana. 

Temes:

Cànnabis