Incident "deliberat", segons la Policia

L'aeroport de Gatwick reprèn alguns vols després del caos provocat per uns drons

La interrupció de l'activitat des d'aquest dimecres ha comptabilitzat més de 100.000 passatgers afectats

gatwick / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Alguns vols a l’aeroport londinenc de Gatwick es van reprendre aquest divendres després del caos del dijous provocat per la presència d’uns drons a la pista, que va obligar a la suspensió dels enlairaments i aterratges.

Un portaveu de l’aeròdrom va assenyalar que la pista es va reobrir cap a les 06.30 GMT i que un "limitat nombre de vols" operaran aquest divendres a Gatwick, on la interrupció de l’activitat ha comptabilitzat més de 100.000 passatgers afectats en plena temporada de vacances nadalenques.

L’Exèrcit britànic es va sumar aquest dijous a la recerca de la persona que ha operat per control remot aquests vehicles, després que les forces de l’ordre no poguessin localitzar el responsable.

L’aeroport ha recomanat als passatgers que es posin en contacte amb les seves aerolínies abans d’acudir a la terminal aèria, i va advertir que s’esperen retards i cancel·lacions de vols.

Drons des d’aquest dimecres

La Policia va informar ahir a la nit que es van observar drons fins a 50 vegades durant un període de 24 hores des de dimecres a la nit, quan es van haver de suspendre els vols.

El Govern britànic va disposar ahir a la nit l’aixecament d’algunes restriccions nocturnes de vols en alguns aeroports britànics per minimitzar les conseqüències de l’incident a Gatwick.

"Una de les coses que farem és aixecar temporalment les restriccions de vols nocturns en altres aeroports perquè més avions puguin arribar i anar-se’n del país", va assenyalar ahir a la nit el titular britànic de Transports, Chris Grayling.

Incident "deliberat"

L’aeroport, ubicat als afores de Londres i pel qual passen més de 32 milions de passatgers a l’any, tenia programats per dijous 765 vols i s’esperava que hi passessin 110.000 persones.

Notícies relacionades

El caos va obligar Gatwick a desviar des de dimecres vols a altres aeroports i, fins i tot, a ciutats com París i Amsterdam.

La Policia de Sussex, al sud d’Anglaterra, on hi ha Gatwick, va admetre que aquest ha sigut un incident "deliberat" per alterar l’activitat operativa al segon aeroport britànic. Les forces de l’ordre han qualificat la feinacper localitzar els responsables de "minuciós", "difícil" i de "desafiament".