Continua el diàleg

Els EUA confien que Corea del Nord compleixi la desnuclearització

El Govern nord-americà diu que segueixen les converses amb Kim Jong-un per aconseguir que aquest país deixi de banda la seva cursa armamentista

zentauroepp38039872 north korean leader kim jong un  right  arrives for the offi170413165530

zentauroepp38039872 north korean leader kim jong un right arrives for the offi170413165530 / Wong Maye-E

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament d’Estat dels EUA ha afirmat que les converses amb Corea del Nord continuen i afirma "continuar confiant" que el líder nord-coreà, Kim Jong-Un, complirà el seu compromís de desnuclearització.

"Diria que les comunicacions estan en curs, sí. I respecte a l’estat del que està passant ara, diria que el nostre objectiu continua sent el mateix: la desnuclearització definitiva, total i verificada", va explicar en una roda de premsa un portaveu del Departament d’Estat, Robert Palladino.

El portaveu ha agregat que els EUA "continuen confiant" que es compliran els compromisos formulats per Kim en la cimera a Singapur amb el president nord-americà, Donald Trump, que va afirmar la setmana passada que "no hi ha pressa" en les negociacions amb Corea del Nord, la qual cosa ha despertat conjectures sobre l’estat del diàleg.

Les reunions dels mandataris

Notícies relacionades

En la seva primera cimera del mes de juny a Singapur, Trump i Kim van firmar una declaració que obre les portes a la desnuclearització de Corea del Nord a canvi que els Estats Units concedeixin garanties per a la seva supervivència, tot i que no s’especificaven terminis concrets per a aquests objectius.

Trump ha assegurat que preveu mantenir una nova trobada amb Kim "a començaments del pròxim any", malgrat que en la visita de l’octubre passat del secretari d’Estat, Mike Pompeo, a Pyongyang per preparar aquesta trobada no hi va haver senyals que hi hagués grans avenços. Mentrestant, l’enviat especial dels EUA per a Corea del Nord, Stephen Biegun, estarà de visita a Seül entre el 19 i el 21 d’aquest mes, ha anunciat el Departament d’Estat.