ACCIDENT MORTAL

Detingut un noi de 15 anys acusat de tirar gas pebre a la discoteca d'Itàlia

Sis persones van morir aixafades després d'una estampida en un local de Corinaldo

6fe0afa5-86fd-4938-82e6-a9cd0c6dcc9f-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un noi de 15 anys va ser detingut després d’haver sigut assenyalat per alguns testimonis com la persona que el 8 de desembre va ruixar gas pebre a la discoteca Lanterna Azzurra de Corinaldo, al centre d’Itàlia, discotecaLanterna Azzurra  Corinaldocentre d’Itàlia fet que va provocar una estampida en què  van morir cinc menors i una dona.

Mitjans italians expliquen que el jove ha sigut detingut per possessió de droga, trobada durant un registre a casa seva, ja que de moment no hi ha proves que fos ell qui utilitzés l’esprai.

La fiscalia d’Ancona continua les investigacions i encara no ha demanat interrogar el menor, detingut a la seva casa de Sinigalia, a prop de Corinaldo, segons les fonts.

D’acord amb les primeres reconstruccions dels fets, l’estampida es va produir quan alguns joves es van espantar i van començar a córrer després que s’escampés un gas que va causarproblemes respiratoris i picors als ulls.

Morts aixafats

A l’exterior de la discoteca es van començar a amuntegar les persones i va cedir una de les baranes, la qual cosa va provocar una caiguda multitudinària en què van morir aixafades les sis persones.

Les víctimes són cinc menors, d’entre 14 i 16 anys, i una dona d’uns 39 anys que havia acompanyat la seva filla, que es va salvar, al concert de l’estrella italiana del trap Sfera Ebbasta, previst per a aquella nit.

L’estampida va provocar prop de 120 ferits, dels quals set es troben encara hospitalitzats en estat greu.

Els set ferits ingressats a l’hospital de Torrette, a Ancona, a la regió de Las Marcas, presentaven greus traumatismes a causa de l’aixafament.

Les investigacions també s’estan concentrant en si el local complia les normatives i si es va superar l’aforament  permès.

Notícies relacionades

La tragèdia també ha obert un debat al país sobre els problemes que pot portar l’ús de l’esprai de gas pebre.

L’any passat una dona va morir i hi va haver milers de ferits per una estampida també provocada per l’ús d’un esprai urticant, mentre veien en una maxipantalla la final de la Lliga de Campions de futbol a la plaça San Carlo de Torí.