INVESTIGACIÓ EN CURS

La Fiscalia d'Istanbul ordena la detenció de dos assessors del règim saudita per l'assassinat de Khashoggi

Els dos acusats, caps de turc, ja van ser apartats dels seus càrrecs

zentauroepp45722331 hatice cengiz  the fiancee of the late washington post journ181102203355

zentauroepp45722331 hatice cengiz the fiancee of the late washington post journ181102203355 / JIM WATSON

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fiscal en cap d’Istanbul ha emès ordres d’arrest per a un destacat assessor del príncep hereu saudita i el número dos del’agència d’intel·ligència exterior sota la sospita que van planejar l’assassinat del periodista Jamal Khashoggi, segons han informat dues fonts oficials turques aquest dimecres.

L’oficina del fiscal ha arribat a la conclusió que hi ha una "forta sospita" que Saud al-Qahtani i el general Ahmed al-Assiri, que van ser apartats dels seus càrrecs l’octubre passat, van formar part de les persones que van planificar l’assassinat de Khashoggi a l’interior del consolat saudita a Istanbul.

"El pas de la fiscalia d’emetre ordres d’arrest per a Al-Assiri i Al-Qahtani reflecteix l’opinió que les autoritats saudites no emprendran accions formals contra aquestes persones", ha assenyalat un dels responsables turcs.

Després de negar inicialment la mort del periodista, crític amb la Casa Reial saudita, finalment Riad va acabar reconeixent que va morir durant una operació encaminada per convèncer-lo que tornés a l’Aràbia Saudita, ja que feia més d’un any que vivia en l’exili als Estats Units.

Notícies relacionades

Les circumstàncies exactes de la mort han anat variant amb el pas del temps, però es creu que va ser esquarterat i Riad assegura que va entregar les restes a un col·laborador local. Ara per ara, el cos no ha sigut trobat, malgrat els esforços en la seva investigació de les autoritats turques.

L’assassinat ha posat en el punt de mira el príncep hereu, Mohammad bin Salman, que governa ‘de facto’ el país i que es dona per fet que estava al corrent del que passava a l’interior del consolat a Istanbul, malgrat que Riad insisteix que ni ell ni el rei sabien res de l’operació.