PRÒXIM ORIENT

Un ministre israelià diu que el líder de Hamas té els dies "comptats"

Yoav Galant afirma que Yahya Sinwar "no acabarà la seva vida en un geriàtric"

zentauroepp43010616 hamas leader in the gaza strip  yahya sinwar  center  chant 181121130035

zentauroepp43010616 hamas leader in the gaza strip yahya sinwar center chant 181121130035 / Khalil Hamra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un ministre israelià ha amenaçat el líder del moviment palestí Hamas a la Franja de Gaza, Yahya Sinwar, uns dies després d’un alto el foc que va posar fi a l’esclat de violència però que va provocar una crisi en la coalició del Govern israelià.

"Els dies de Yahya Sinwar estan comptats", ha dit el ministre d’Habitatge i Construcció, Yoav Galant, assegurant que el líder de Hamas a Gaza "no acabarà la seva vida en una casa de retir".

El moviment islamista, al poder a Gaza, ha de decidir si vol "lluitar contra Israel i ser aixafat o acceptar el diàleg i dialogar", ha exposat Galant, exgeneral i diputat del centredreta Koulanou, en el transcurs d’un seminari organitzat a Jerusalem pel diari en anglès ‘Jerusalem Post’.

Control

El ministre de Seguretat Nacional, Gilad Erdan, va dir durant el mateix esdeveniment que és hora que Israel "passi de la defensiva al’ofensiva" contra Hamas a Gaza "reprenent els assassinats selectius de líders terroristes a Gaza". 

Israel ha d’estar "disposat a recuperar el control de la Franja de Gaza fins aldesmantellament de la infraestructura terrorista". "Mai hem estat tan a prop de fer-ho", ha afegit Erdan.

Escalada

Notícies relacionades

L’alto el foc que va acabar la setmana passada per part d’Israel amb Hamas i els seus aliats a la Franja de Gaza va posar fi a la pitjor escalada de violència a l’enclavament palestí des de la guerra del 2014. També va ser el desencadenant perquè presentés la seva renúncia com a ministre de Defensa Avigdor Lieberman, un partidari de més contundència contra Hamas.

La retirada del partit de Lieberman, Israel Beiteinou, de la coalició de Govern ha generat incertesa sobre el futur de l’Executiu de Benjamin Netanyahu, que té una majoria exigua al Parlament.