Anar al contingut

Un fet inèdit

La primera ministra de Nova Zelanda fa història amb la seva filla de tres mesos a l'ONU

Jacinta Ardern acudeix a l'Assemblea General de la Nacions Unides amb el seu nadó de tot just tres mesos d'edat

Efe

Diuen que l’amor d’una mare és únic i així ho va demostrar la primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, que va acudir a la cimera de l’Assemblea General de l’ONU  amb la seva filla de tres mesos, oferint una imatge poques vegades vista en aquest hemicicle, on es reuneixen els mandataris de tot el món.

Ardern, que va donar a llum el juny passat, va arribar a la reunió amb la nena i se la va poder veure jugant amb ella mentre esperava el seu torn d’intervenció.

Mare durant la seva gestió

La seva parella, Clarke Gayford, també va acudir a la cita i es va cuidar de la petita mentre la primera ministra feia la seva intervenció davant la resta de líders internacionals, que van commemorar el centenari del naixement de Nelson Mandela amb una cimera sobre la pau.

Ardern, de 38 anys, es va convertir aquest any en la segona dirigent del món a donar a llum durant l’exercici del càrrec, després de la pakistanesa Benazir Bhutto el 1990.

La primera ministra neozelandesa es va reincorporar a començaments d’agost a la feina després de sis setmanes de baixa maternal i, ja que està en període de lactància, ha viatjat a Nova York acompanyada de la seva filla.