Salvini, a l''Aquarius': "Que vagin on vulguin, però, no, a Itàlia"

L'embarcació espera atracar en un port segur amb 11 immigrants rescatats dijous

zentauroepp45030747 italy s vice prime minister matteo salvini addresses a press180918175238

zentauroepp45030747 italy s vice prime minister matteo salvini addresses a press180918175238 / HERBERT NEUBAUER

1
Es llegeix en minuts
AGENCIAS

El ministre de l’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini, ha criticat els responsables del vaixell de rescat 'Aquarius' per no cooperar amb la Guàrdia Costanera líbia i ha advertit que el seu Govern no modificarà la política de ports tancats: "Que vagin on vulguin, però, no, a Itàlia".

L’'Aquarius', gestionat per les oenagé Metges Sense Fronteres (MSF) i SOS Mediterranée, va rescatar dijous 11 immigrants –10 adults i un menor no acompanyat– que estaven a bord d’una embarcació "en dificultats", en la primera intervenció que realitza després de tornar al Mediterrani central.

Segons Salvini, el rescat es va produir en aigües sota responsabilitat de la Guàrdia Costanera líbia, però el vaixell "es va negar a col·laborar" amb les autoritats del país nord-africà. "Ara fa voltes pel Mediterrani", ha afirmat en un missatge de Twitter, abans de deixar clar que Itàlia no en permetrà el desembarcament.

MSF va explicar que el centre de coordinació libi havia demanat a l’'Aquarius' que traslladés els supervivents a una patrullera, però el vaixell va respondre que "Líbia no és un lloc segur". Després d’aquesta negativa, es va instar l’embarcació a "contactar amb un altre centre de coordinació de rescat marítim", segons l’oenagé.

Del Pakistan i la Costa d’Ivori

Notícies relacionades

Els onze rescatats són deu homes i un menor no acompanyat, procedents del Pakistan i la Costa d’Ivori, ha explicat SOS Mediterranée.

Més de 1.700 migrants i refugiats han perdut la vida aquest any intentant arribar a les costes del sud d’Europa, segons el balanç de l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM), que situa la ruta cap a Itàlia com la més perillosa, amb 1.260 de morts. Per nombre d’arribades, Espanya és el primer país de la llista, amb més de 33.000.