TOPADA A VIENA

El ministre d'Exteriors de Luxemburg a Salvini: "¡I una merda!"

La topada ha tingut lloc durant una conferència ministerial a Viena sobre política migratòria

undefined45025288 italy interior minister matteo salvini points before the sta180914111657

undefined45025288 italy interior minister matteo salvini points before the sta180914111657 / Ronald Zak

1
Es llegeix en minuts

La presidència austríaca de la UE ha acollit aquest divendres a Viena una conferència ministerial amb representants europeus i africans sobre política migratòria, que una vegada més va demostrar les profundes divisions que existeixen al si dels 28 sobre aquest delicat tema.

Durant un dels debats a porta tancada es va produir un dur xoc verbal entre el ministre d’Exteriors de Luxemburg, el socialdemòcrata Jean Asselborn, i el ministre de l’Interior italià, l’ultranacionalista Matteo Salvini.

Salvini va criticar que el seu col·lega luxemburguès hagués dit que Europa necessita immigrants en vista de l’envelliment de la seva població. Va afirmar que ell preferia treballar perquè els joves italians i europees tornin a tenir fills en lloc de tenir "esclaus africans" i "recollir el millor de la joventut africana per reemplaçar els joves europeus".

"¡I una merda!"

"Cuidi els seus diners per ajudar a donar de menjar als seus fills", el va etzibar el ministre luxemburguès després de recordar-li que al seu país viuen molts italians que van arribar allà per raons econòmiques.

Salvini li va respondre dient en to jocós que mentre Luxemburg vol més immigrants ell prefereix "ajudar els italians a fer més fills". Contra aquest atac verbal, Asselborn es va treure frustrat els auriculars per a la traducció simultània i va dir: "i una merda".

Notícies relacionades

L’escena va ser gravada per un col·laborador de Salvini, que la va publicar a la seva pàgina de Facebook, en una pràctica inèdita en aquest tipus de reunions a porta tancada.

Aquesta topada va ser exemplar per a la falta d’entesa entre els socis comunitaris per enfrontar la migració.