MATANÇA ALS ESTATS UNITS

Una dona mata 3 persones en un centre de distribució de Maryland

La presumpta autora del tiroteig va ser detinguda després d'intentar, aparentment, treure's la vida

lainz45119206 mcx02  maryland  estados unidos   20 09 2018   agentes del f180920182819

lainz45119206 mcx02 maryland estados unidos 20 09 2018 agentes del f180920182819 / SCOTT SERIO

2
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

La violència armada als Estats Units té un distintiu de gènere: són gairebé sempre els homes que premen el gallet en els tirotejos de masses. Però hi ha excepcions. Va ser una dona la que va matar tres persones el mes d’abril passat alquarter general de Youtube a Califòrnia. I hauria sigut també una dona la que ha sembrat el terror aquest dijous en un centre de distribució de la cadena de farmàcies Rite Aid Maryland.

 El tiroteig ha deixat almenys tres morts i dos ferits, segons la premsa nord-americana, una xifra que encara no han confirmat les autoritats. Però podria haver sigut molt pitjor. Prop d’un miler de persones treballen al magatzem on es va produir aquest últim incident armat. La seva presumpta autora ha sigut detinguda i traslladada a l’hospital en estat crític.

El vehicle d’una de les víctimes del tiroteig de Maryland / scott seriós (efe)

Notícies relacionades

El tiroteig va començar poc després de les 9 del matí, hora local, a Aberdeen, un poble de 15.000 habitants al nord-est de l’estat. De moment se’n desconeixen els motius, tot i que no es descarta que pugui tractar-se d’una disputa laboral. La policia va tardar només cinc minuts a arribar al centre de distribució i no va arribar a disparar contra la pistolera, segons el xèrif local, cosa que suggereix que ella mateixa va provar de treure’s la vida abans de ser detinguda. Les primeres informacions apunten que va utilitzar una sola pistola. “Estem seguint de prop aquest horrible tiroteig a Aberdeen”, va assegurar el governador de l’estat, Larry Hogan. “Les nostres oracions estan amb tots els afectats, incloses les forces de seguretat.”

Agents de l’FBI a la zona on s’ha produït el tiroteig de Maryland / scott seriós (efe)

Els tirotejos perpetrats per dones són molt poc habituals. Dels160 que l’FBI va analitzar entre el 2000 i el 2013, només sis portaven les empremtes d’una dona. El que ha deixat de ser notícia és la freqüència amb què es produeixen. Aquest mateix dimecres, tres persones van resultar greument ferides en una empresa de programari a Wisconsin, després que un dels seus companys de feina els disparés. I aquell mateix dia, quatre persones més van rebre impactes de bala en un jutjat de Pennsilvània. No molt lluny d’allà i amb només unes quantes hores de diferència, un altre home va matar la seva dona i els seus pares abans de ser abatut per la policia.