a la siberia oriental

Fotogaleria: les imatges de les maniobres militars de l'aliança Rússia-Xina

jcarbo45015062 maniobras rusas china180913170216

jcarbo45015062 maniobras rusas china180913170216 / Sergei Grits

1
Es llegeix en minuts

El Kremlin ha fet les més gegantines maniobres militars empreses des de la desintegració del’URSS, de dimensions no vistes en els últims quatre decennis. 

Tropes xineses durant les maniobres / Ap

La magnitud de les maniobres russes –una vintena de polígons militars i 4.000 quilòmetres de superfície– dona una idea del potencial militar del qual pot presumirl’aliança Rússia-Xina i els seus plans de fer-se valer en l’espai eurasiàtic.

Dos míssils en l’aire durant les maniobres / Ap

Les Forces Armades russes i l’Exèrcit Popular xinès van posar en escena una espectacular batalla campal, que va començar amb la incursió d’una esquadrilla d’helicòpters d’assalt al més pur estil d’una pel·lícula de Hollywood.

Tropes russes durant les maniobres Vostok-2018 / Afp

Li van seguir els tancs i blindats, entre ells el llegendari T-72, i les peces d’artilleria pesada; el descens en helicòpter de forces aerotransportades, i la posada en marxa de les llançadores Tornado.

Un oficial xinès fa una foto de les tropes / Ap

Notícies relacionades

Després li arribaria el torn a les bateries de míssils Tor i Buk, que van omplir el cel de coets teledirigits, mentre el colofó el van posar els bombarders Su-24 i els caces Su-25 que van deixar el camp de batalla ple de cràters i columnes de fum.

El president de Rússia, Vladimir Putin, acompanyat del ministre de Defensa, Sergei Shoigu / Afp

Les maniobres Vostok-2018 han tingut lloc precisament en una de les zones més endarrerides i aïllades de Rússia. Moltes de les carreteres regionals estan semiasfaltades i els desplaçaments per terra són complicats i requereixen temps. Sense jaciments de petroli ni gas, l’agricultura i la mineria són els pilars sobre els quals s’assenta l’economia d’aquesta regió.

Militars russos durant els exercicis / Ap