gran desplegament

Rússia comença les maniobres militars més importants des de la guerra freda

En els exercicis hi participen gairebé 300.000 militars i comptaran amb el suport de la Xina, que aportarà soldats i material de guerra

zentauroepp44991378 in this frame grab provided by russian defense ministry pres180911143401

zentauroepp44991378 in this frame grab provided by russian defense ministry pres180911143401

1
Es llegeix en minuts
Efe

Rússia ha començat aquest dimarts les maniobres Vostok-2018 (Orient-2018), les més importants que ha fet el país des dels temps de la guerra freda i en les quals participen gairebé 300.000 militars, ha informat el Ministeri de Defensa rus.

En les Vostok-2018 hi participen les tropes de les circumscripcions militars Orient i Centre, així com vaixells de les flotes del Pacífic i del Nord, forces aerotransportades, més d’un miler d’aeronaus, entre avions, helicòpters i drons, i fins a 36.000 carros de combat i altres vehicles blindats.

"En el curs de la maniobres, l’acció de les tropes es desenvoluparà en conformitat amb l’acord entre Rússia, la Xina, el Kazakhstan, el Kirguizistan i el Tadjikistan per a l’enfortiment de la confiança en l’àmbit de militar a la zona fronterera", va assenyalar Defensa en un comunicat.

Dues etapes

Les maniobres, que es prolongaran fins al proper dia 17, constaran de dues etapes: en la primera es durà a terme el desplegament de forces a l’Extrem Orient, al Pacífic Nord i el mar del Nord, i en la segona es verificarà la interacció de les diferents forces en operacions defensiva i d’atac.

Observadors de 57 països, així com la missió d’enllaç de l’OTAN i de la representació de la Unió Europea, presenciaran les maniobres, que comptaran amb l’assistència del president rus, Vladímir Putin.

Notícies relacionades

El ministre de Defensa de Rússia, Serguei Xoigú, va qualificar aquests exercicis com els més importants des de les maniobres Zapad-81 (Oest-81), fetes el 1981, "tant per la superfície que cobreixen com pel nombre de forces i òrgans de comandament militar que hi participen".

En les Vostok-2018, també hi participen la Xina i Mongòlia, que aportaran tant unitats militars com avions, helicòpters i estructures de comandament.

Temes:

Rússia