TENSIÓ A ÀSIA

Corea del Nord acusa els EUA de maquinar "un complot criminal" contra Pyongyang

Un diari estatal nord-coreà diu que unitats especials nord-americanes destacades al Japó van realitzar maniobres de vol per entrar en territori nord-coreà

zentauroepp43015756 people watch a tv screen showing file footage of u s  presid180421173952

zentauroepp43015756 people watch a tv screen showing file footage of u s presid180421173952 / Ahn Young-joon

1
Es llegeix en minuts
EFE

Corea del Nord ha acusat els Estats Units de mantenir un "doble joc" i "maquinar un complot criminal" contra el país després de treure a la llum unes maniobres de vol suposadament destinades a infiltrar-se a Pyongyang Pyongyangsi les negociacions sobre la desnuclearització entre els dos països acaben fracassant.

El diari estatal nord-coreà ‘Rodong Sinmun explica que unitats especials dels EUA destacades al Japó van realitzar maniobres de vol dirigides a "la infiltració a Pyongyang en cas d’un canvi de direcció", en un article publicat diumenge passat, en el qual cita com a font una ràdio sud-coreana.

El text, del qual es va fer ressò l’agència estatal de notícies KCNA, assegura que abans d’aquests exercicis el submarí nuclear USS Michigan va transportar diverses unitats especials des d’Okinawa (sud-oest del Japó) fins a la base naval sud-coreana de Jinhae (uns 410 quilòmetres al sud-est de Seül) a finals de juliol o principis d’agost.

"No podem deixar de prendre nota de les actituds de doble joc dels EUA, que està ocupat a organitzar simulacres secrets que involucren unitats especials que maten homes mentre dialoga amb un somriure al rostre", diu el text.

Moviments "extremadament provocatius i perillosos"

Notícies relacionades

El diari qualifica tals moviments de ser "extremadament provocatius i perillosos" i de voler "arruïnar" l’atmosfera de pau a la península coreana i el diàleg entre Pyongyang i Washington, així com "evitar la implementació" de la declaració firmada pels líders dels dos països en la cimera del 12 de juny a Singapur.

El diari recomana a Washington "reflexionar sobre els seus actes", i assegura que està "tristament equivocat si creu que pot intimidar algú amb la diplomàcia de canoner que feia servir com a arma omnipotent en el passat per aconseguir el seu sinistre propòsit".