EN LA RESIDÈNCIA OFICIAL

L'exprimer ministre escocès Alex Salmond, denunciat per agressió sexual

Segons les acusacions, el líder independentista va atacar dues dones del seu equip quan es trobava al capdavant de l'Executiu

L'exmandatari nega les acusacions i es querella contra el Govern, que ha obert un procediment de queixes en contra seu

zentauroepp44754927 files  in this file photo taken on march 15  2016 former fir180824103937

zentauroepp44754927 files in this file photo taken on march 15 2016 former fir180824103937 / LEON NEAL

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

El líder independentista escocès Alex Salmond ha sigut denunciat per agressió sexual per dues dones del seu equip quan era primer ministre. Segons informa 'The Telegraph', els fets van tenir lloc el desembre del 2013 en la residència oficial, la Bute House. Salmond ha negat les acusacions i ha anunciat que emprendrà accions legals contra l’actual Executiu d’Edimburg, que acusa de no haver-li permès l’accés al procediment de queixes obert en contra seu.

El Govern escocès, segons el 'Daily Record', que va ser el mitjà que va destapar la notícia, ja ha posat en coneixement de la policia els fets després de realitzar una investigació interna, tot i que la policia no ha confirmat si ha iniciat indagacions sobre el cas.

El que sí que ha confirmat l’Executiu que ara dirigeix Nicola Sturgeon és la denúncia presentada per Salmond en contra seu. "Podem confirmar que Alex Salmond ha iniciat un procés legal contra el Govern escocès i, com a resultat estem limitats en el que podem dir", ha manifestat un portaveu, i ha recalcat que tenen intenció de "defensar vigorosament" la seva posició. "Com a qüestió de principis i integritat, és vital que qualsevol acusació de fustigació es tracti amb serietat i s’investigui a fons, independentment de la identitat de la part involucrada," ha afegit.

Comunicat de Salmond

Notícies relacionades

L’exprimer ministre va emetre ahir dijous un comunicat a través del seu perfil de Twitter en el qual es queixa que la denúncia per agressió sexual en contra seu es va presentar tres anys després que abandonés el càrrec i critica que no se li hagi permès tenir accés a l’expedient obert en contra seu, la qual cosa, segons el seu parer, l’ha deixat indefens.

"Ho he intentat tot, fins i tot ofertes de conciliació, mediació i arbitratge legal per resoldre aquests assumptes de manera adequada i amistosa", va afegir Salmond, que cerca que el Tribunal Suprem escocès decideixi si va ser legal l’obertura d’aquest procediment.

Temes:

Escòcia