EL TAULER CATALÀ

Salmond recorda als independentistes que Escòcia va tardar 60 anys a poder fer un referèndum

«Hauríeu de preguntar-vos per què en l'àmbit internacional no van parlar sobre la repressió de l'1-O», apunta l'exprimer ministre escocès

ialvarez43612151 teletodo  television   programa   quatre  gats  ricard ustre180608141939

ialvarez43612151 teletodo television programa quatre gats ricard ustre180608141939

1
Es llegeix en minuts

L’exprimer ministre d’Escòcia, l’independentista Alex Salmond, ha recordat a l’independentisme català que el Regne Unit “no va regalar” el referèndum als escocesos, sinó que aquests el van treballar “durant 60 anys”. En una entrevista en el programa ‘Els Quatre Gats’ de Catalunya Ràdio emesa aquest diumenge ha subratllat que Escòcia va lluitar durant “sis dècades” perquè es pogués celebrar un referèndum d’autodeterminació acordat, i que durant “molts anys” el Regne Unit “no hi va estar d’acord”, com passa ara a Espanya. El referèndum es va celebrar el 2014 i el ‘sí’ a la independència va perdre amb un 44% dels vots.

Notícies relacionades

Salmond ha aconsellat als independentistes catalans que han de “ser conscients de les fortaleses i les debilitats dels oponents”. “Hauríeu de preguntar-vos per què hi ha polítics (a escala internacional) que no parlen sobre la repressió de l’1 d’octubre”, ha apuntat. En aquest sentit, l’exprimer ministre escocès ha subratllat la importància que té mesurar els temps en la política.

En la mateixa entrevista Salmond ha aplaudit que el moviment independentista català sigui “pacífic” i ha rebutjat l’actuació policial durantl’1-O.