Abusos sexuals

L'arquebisbe de Dublín al papa Francesc: "No és suficient dir ho sento"

Francesc arribarà a Dublín el 25 d'agost per assistir a la Trobada Mundial de Famílies

fcasals38976853 it017 barbania  italia  20 06 2017   el papa francisco ofici180210171229

fcasals38976853 it017 barbania italia 20 06 2017 el papa francisco ofici180210171229 / MAURIZIO DEGL INNOCENTI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’arquebisbe de Dublín, Diarmuid Martin, va demanar al papa Francesc "parlar obertament” sobre els nombrosos casos d’abusos sexuals que representants del catolicisme, en diverses parts del món, van cometre contra menors d’edat.

En la seva homilia de diumenge, Diarmuid va assenyalar que "no és suficient dir ho sento. Les estructures que van permetre o van facilitar l’abús han de ser destruïdes per sempre". El pontífex ha "de parlar obertament sobre el nostre passat, però també sobre el nostre futur", va demanar.

Les paraules de Martin tenen lloc una setmana abans de la primera visita del summe pontífex a Irlanda en quatre dècades, segons va informar la cadena alemanya DW.

Martin, que rebrà el papa Francesc la setmana que ve, va descriure la xifra de víctimes d’abús sexual per part de sacerdots catòlics com a "immensa". El pontífex ha "de parlar obertament sobre el nostre passat, però també sobre el nostre futur", va demanar.

Notícies relacionades

Fa uns dies, el Vaticà va dir que sentia "vergonya i dolor" pel recent informe de les autoritats judicials de Pennsilvània que va revelar els noms de més de 300 sacerdots que van cometre abús de menors en aquest estat nord-americà.

Francesc arribarà a Dublín el 25 d’agost per assistir a la Trobada Mundial de Famílies, que té lloc cada tres anys. S’espera que Francesc convoqui menys gent que en l’última visita papal de Joan Pau II el 1979, quan més de dos milions de persones van assistir a diversos esdeveniments al llarg del país.