Històrica elecció

Christine Hallquist, primera candidata transgènere al càrrec de governador als EUA

La demòcrata s'ha imposat a quatre rivals en les primàries i s'enfrontarà el novembre al republicà Phil Scott

Vermont Democratic Party gubernatorial primary candidate Christine Hallquist, a transgender woman, attends her election night party in Burlington, Vermont, U.S. August 14, 2018. REUTERS/Caleb Kenna

Vermont Democratic Party gubernatorial primary candidate Christine Hallquist, a transgender woman, attends her election night party in Burlington, Vermont, U.S. August 14, 2018. REUTERS/Caleb Kenna / STRINGER (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
EFE

El partit demòcrata ha fet història al triar aquest dimarts en les primàries de l’estat de Vermont  Christine Hallquist com a la primera candidata transgènere al càrrec de governador als EUAHallquist ha obtingut un 48,1% dels vots en unes primàries en què s’ha enfrontat a uns altres tres demòcrates, inclòs un jove de 14 anys, Ethan Sonneborn, que va aconseguir un gens menyspreable 8,2 % de recolzaments.

En les eleccions estatals i legislatives del pròxim 6 de novembre, Christine Hallquist es batrà amb l’actual governador, el republicà Phil Scott. Scott, d’altra banda, s’ha imposat amb un 67,2% en una primàries republicanes molt menys freqüentades que les demòcrates (30.673 a 48.970 amb el 87% escrutat).

“El meu camí per ser el meu jo autèntic certament no va ser fàcil”, ha confessat Hallquist en un acte de campanya. Poc després de conèixer la seva victòria en les primàries, la candidata ha apuntat a Twitter que presentar-se a governadora no ha sigut el repte més difícil de la seva vida.

Encara a VermontBernie Sanders ha guanyat les primàries demòcrates de cara a la reelecció en el Senat amb un 94,4% de recolzaments. Al novembre, s’enfrontarà amb tota probabilitat amb Brooke Paige, que amb el 87% escrutat liderava les primàries republicanes.

Sanders ha sigut un dels primers en felicitar Hallquist. També ho ha fet Alexandria Ocasio-Cortez, la candidata llatina que va donar la sorpresa en les primàries demòcrates a Nova York.

didata 

Primàries a Wisconsin, Connecticut i Minnesota

Notícies relacionades

A més de Vermont, també s’han celebrat primàries a Wisconsin, Connecticut i Minnesota. A Minnesota, la legisladora estatal Ilhan Omar ha guanyat les primàries demòcrates per a un dels seients a la Cambra de Representants i si compleix les expectatives i torna a guanyar al novembre, podria ser la primera musulmana elegida al Congrés dels EUA.

S’uneix d’aquesta manera a la també demòcrata i musulmana Rashida Tlaib, que la setmana passada va guanyar les primàries a l’estat de Michigan.