MESURA PROVOCATIVA

Salvini enerva el col·lectiu gai per la tramitació del DNI a Itàlia

El ministre de l'Interior italià ordena que per obtenir el document s'especifiqui el nom del pare i de la mare

undefined43866492 italy s interior minister matteo salvini looks on during the180723135836

undefined43866492 italy s interior minister matteo salvini looks on during the180723135836 / STEFANO RELLANDINI

2
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech
Rossend Domènech

Corresponsal a Roma

ver +

Pare i mare. Ja no es dirà més ‘progenitor 1 i 2’. Així constarà en el DNI dels italians, segons l’ordre donada aquest divendres pel ministre de l’Interior, Matteo Salvini, als funcionaris d’Interior que administren els impresos per obtenir el document nacional d’identitat.

La decisió està destinada a aixecar enrenou, no només entre les parelles homosexuals amb fills, sinó també de part de les nombroses autonomies i províncies que ja registraven tant els casaments gais com els fills d’un dels membres de la parella, atribuint la paternitat a tots dos.

“M’han indicat que al portal d’Interior, els impresos per al DNI electrònic portaven a la casella ‘progenitor 1’ i ‘progenitor 2’, i he donat l’ordre de modificar el lloc reestablint la definició ‘pare’ i ‘mare’, ha explicat Salvini al diari catòlic ‘La Nuova Bussola Quotidiana’ (La nova brúixola diària). “Es tracta d’un petit senyal, però jo faré tot el que sigui possible i que està previst per la Constitució per defensar la família natural fundada entre la unió entre un home i una dona”, ha agregat Salvini al diari.

Recórrer els casos registrats

Per al cas de la transcripció en el Registre Civil de les parelles homosexuals casades a l’estranger, Interior ja havia demanat una opinió jurídica al’Advocacia de l’Estat i havia donat indicacions als delegats del Govern perquè recorrin tots els casos ja registrats, la majoria referents a parelles casades a Espanya. “La meva posició és fermament contrària [a la transcripció]”, afirma el ministre en l’entrevista.

Reacció del col·lectiu gai

“Salvini segueix allunyat de la realitat”, ha dit el col·lectiu gai Arcobaleno (Arc de Sant Martí), ja que “a Itàlia hi ha moltíssimes famílies amb fills que tenen dues mares o dos pares, reconegudes per sentències judicials”. “Es tracta d’una realitat social que ha de ser reconeguda també per l’Administració i la burocràcia”, afegeix un comunicat del col·lectiu, que considera“enutjós comentar iniciatives com aquesta del ministre de l’Interior, quan els nostres fills ja han arribat gairebé els 18 anys.”

Contra la venda legal de marihuana

Durant la conversa amb Riccardo Cascioli, director de la publicació, Salvini es manifesta també contrari a les botigues que venen marihuana, que han aparegut a tot arreu. Venen derivats del cànnabis, amb una quantitat de principi actiu inferior a la que és considerada com a estupefaent. Les botigues “semblen centres de massatge xinesos que emmascaren veritables bordells”, afirma el ministre, afegint que són “deseducatives”.

Remarca també, i de nou, la seva oposició “a qualsevol hipòtesi de legalització i liberalització” de les drogues anomenades toves, un tema sobre el qual il·lustra que ja ha posat en marxa un diàleg amb la ministra de Salut, Giulia Grillo. Aquesta pertany al Moviment 5 Estrelles, habitualment conegut com dels indignats, partit que no comparteix totes les idees i preses de posició de la Lliga, de la qual Salvini és secretari.

Punts discrepants

Notícies relacionades

Fa dos dies, Roberto Fico, president del Congrés pels indignats, va declarar que la Lliga i el seu partit són “forces polítiques diferents i alternatives”. Els ha unit en la formació de l’Executiu un “contracte” de govern, que constitueix la pauta sobre la qual les dues formacions col·laboren, en què hi ha qüestions que resulten conflictives i que no figuren.

Aquests dies, abans de la pausa estiuenca, s’han evidenciat discrepàncies fonamentals sobre la continuació de la construcció del tren d’alta velocitat entre Lió (França) i Torí (Itàlia) i l’acabament d’un gasoducte entre el Caucas i Europa , que passa per Turquia –evitant Rússia–  i hauria d’entrar a Europa des del sud-est de la península Italiana.

Temes:

Itàlia