accident aeri

L''aviador' de Seattle va rebutjar l'ajuda dels controladors

"He jugat a alguns videojocs", els va dir poc abans d'estavellar l'avió robat a l'aeroport

zentauroepp44636311 an alaska airlines bombardier dash 8 q400 operated by horizo180812134602

zentauroepp44636311 an alaska airlines bombardier dash 8 q400 operated by horizo180812134602 / JASON REDMOND

1
Es llegeix en minuts
El periódico

L’home que suposadament es va suïcidar aquest divendres a bord d’un avió robat a Seattle va rebutjar l’ajuda dels controladors aeris perquè havia"jugat abans a alguns videojocs" i creia saber volar, segons la gravació de la conversa difosa aquest diumenge. L’home, de 29 anys, va morir divendres a la nit després de robar i estavellar un avió de la companyia aèria per a la qual treballava, Horizon Air, subsidiària d’Alaska Airlines.

El robatori de l’avió, amb capacitat per a 76 passatgers i que anava buit, es va produir a l’aeroport internacional Seattle-Tacoma, a l’estat de Washington. Poc després del robatori, sobre les 20.00 hora local de divendres (03.00 de dissabte GMT), dos caces F-15 van perseguir l’avió robat, que anava fent piruetes en l’aire i que es va estavellar uns 90 minuts després d’iniciar el vol en l’illa Ketron, entre Tacoma i Olympa.

Mentre anava fent piruetes, els controladors aeris de l’aeroport Seattle-Tacoma van intentar ajudar a aterrar l’home i livan demanar que s’allunyés de les àrees poblades. En les gravacions, difoses per mitjans locals, s’escolten tensos intercanvis entre les autoritats aèries i l’home, la identitat del qual es desconeix i a qui es refereixen en diverses ocasions amb el nom de "Richard" i el diminutiu de "Rich".

"Un home trencat"

En una ocasió, els controladors ofereixen ajuda a l’home que contesta: "No, no necessito gaire ajuda, he jugat abans a alguns videojocs". En diferents moments de la conversa l’home expressa preocupació per la quantitat de combustible que li queda a l’avió, així com sobre la possibilitat d’anar a la presó i arriba a descriure’s com "un home trencat" que, amb la seva decisió, decebrà els seus éssers estimats.

Notícies relacionades

"Hi ha moltes persones que es preocupen per mi i els decebrà escoltar que vaig fer això. M’agradaria demanar disculpes a tots i cada un d’ells. Soc només un home trencat, que té alguns cargols solts, suposo. No ho vaig saber mai realment fins ara", es lamenta.

El Departament del 'xèrif' del comtat de Pierce va informar aquest divendres que l’home volia suïcidar-se i no tenia vincles amb grups terroristes, hipòtesi que va confirmar l’FBI. Mentre l’esdeveniment es desenvolupava, no es va permetre la sortida de cap avió de l’aeroport internacional Seattle-Tacoma, el novè amb més activitat als Estats Units pel qual van transitar 46,9 milions de passatgers el 2017.