CONTROVÈRSIA A RÚSSIA

Detinguts 4 activistes de Pussy Riot a Moscou després de 15 dies d'arrest

Estaven arrestats per interrompre la final del Mundial de futbol per demanar l'alliberament dels presos polítics

La nova detenció es basa en una presumpta violació a les normes d'organització i celebració de mítings

pusy / periodico

1
Es llegeix en minuts

Quatre activistes del grup punk Pussy Riot van ser detinguts ahir a la nit per la policia tot just quedar en llibertat després de 15 dies d’arrest per interrompre la final del Mundial de futbol al’estadi Lujnikí de Moscou per demanar l’alliberament  delspresos polítics a Rússia, segons han informat mitjans locals.

Un dels detinguts, Piotr Verzílov, va escriure a Twitter que la policia va argumentar la nova detenció amb una presumpta violació a les normes d’organització i celebració de mítings, falta administrativa que se sanciona amb multes o arrest de fins a 30 dies.

Juntament amb Verzílov, fundador del grup artístic Voiná (Guerra) van quedar sota custòdia policial Olga Pajtusova, Veronika Nikúlshina Olga Kurashova. S’espera que aquest dimarts tots ells siguin posats a disposició judicial.

Demandes

Notícies relacionades

El 15 de juliol passat els quatre activistes van saltar al camp de l’estadi Lujnikí vestits de policies i van interrompre la final que disputaven França Croàcia i a la qual assistia el president de Rússia, Vladímir Putin.

Més tard, Pussy Riot va explicar a Facebook que amb aquesta acció exigia, entre altres demandes, l’alliberament de tots els presos polítics, que no s’empresonés les persones per posar M’agrada a les xarxes socials, posar fi a la detencions en els mítings i a la fabricació de casos penals. A més de complir 15 dies d’arrest, els quatre activistes no podran assistir  a esdeveniments esportius durant tres anys.