TIROTEIG AL CANADÀ

Estat Islàmic reivindica l'atac a Toronto

Les víctimes són una jove de 18 anys i una nena de tot just 10

undefined44428810 a man reacts at a vigil in remembrance of the victims of a s180725131754

undefined44428810 a man reacts at a vigil in remembrance of the victims of a s180725131754 / Mark Blinch

1
Es llegeix en minuts
EFE

Faisal Hussani, l’autor del tiroteig de diumenge passat a Toronto era un "soldat" de l’Estat Islàmic (EI), va indicar l’agència de notícies Amaq, vinculada al grup terrorista. No obstant, les autoritats canadenques han descartat que l’atac en què van morir dues persones i unes 13 més van resultar ferides fos un acte terrorista. Segons Amaq, l’atacant va respondre a les crides d’EI per colpejar els països que participen en la coalició internacional liderada pels EUA, que actuen contra els gihadistes a l’Iraq i a Síria. 

Presumpte terrorista

Notícies relacionades

Dimarts es va realitzar l’autòpsia al presumpte terrorista per establir si va morir a conseqüència delstrets de la policia canadenca o si es va suïcidar després d’obrir foc al’avinguda Danforth contra els clients de diversos restaurants i bars. L’atac es va produir diumenge a les 22.00 h (hora local) al cor del "barri grec", freqüentat per la gent que estava celebrant el cap de setmana. 

De moment, ha sigut identificada una de les víctimes mortals, Reese Fallon, de 18 anys d’edat, mentre que l’altra és una nena de 10 anys, el nom de la qual no ha sigut revelat per les autoritats canadenques.