crisi migratòria

Open Arms demana a Espanya un port per desembarcar una supervivent i dos morts

Itàlia va oferir-los Catània per desembarcar la dona sobrevivent però no els cadàvers

jcarbo44358279 proactiva open arms180717131952

jcarbo44358279 proactiva open arms180717131952 / JUAN MEDINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’oenagé espanyola Proactiva Open Arms ha demanat a les autoritats espanyoles un port per desembarcar la supervivent i els cadàvers d’una dona i un nen trobats al Mediterrani central, ja que considera que ni Itàlia ni Líbia són països segurs.

El fundador de l’oenagé espanyola, Òscar Camps, va explicar des delveler ‘Astral’, que aquest dimarts a les 23.04 hores (21.04 GMT) Itàlia els va assignar el port de Catània, a Sicília, per desembarcar la dona supervivent, però no els cadàvers.

Després de les declaracions del ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, que el salvament d’aquest dimarts era "fals", es va considerar que tampoc Itàlia "era un port segur per salvaguardar aquesta dona", va dir Camps.

Grande-Marlaska: "Una qüestió de drets humans"

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha lamentat la mort de persones migrants al Mediterrani i ha dit sobre el rescat aquest dimecres per l’oenagé espanyola Proactiva Open Arms dels cadàvers d’una dona i un nen de poca edat, que això és el reflex del’"efecte fugida" d’aquestes persones i que la seva atenció és una qüestió de drets humans.

"Em passa pel cap la injustícia d’aquest món en què vivim. Aquestes persones no venen a Europa per l’efecte crida, sinó pel de fugida. Fugen de la fam i de la desesperació. És una qüestió de drets humans i que el món occidental s’adoni realment que hem, des del principi de solidaritat, intervenir en aquests països", ha afirmat en una entrevista a RNE.

Notícies relacionades

Sobre les crítiques abocades per l’oenagé espanyola al Govern italià per deixar en mans de la guàrdia costanera líbia les tasques de rescat de persones migrants, a les quals, segons aquesta organització, "abandona al mar", el titular d’Interior ha eludit valorar aquestes declaracions, així com les del seu homòleg italià, Matteo Salvini, contra l’actuació de les oenagés al Mediterrani.

"M’agrada actuar en positiu i ser coherent amb la política d’aquest Govern. M’agraden més els actes, fets i conductes que les declaracions. S’ha de traslladar a la Unió Europea la voluntat real del Govern espanyol i provar de convenir amb els altres", ha remarcat.