TRAGÈDIA FERROVIÀRIA

Almenys 24 morts i més de 120 ferits en un accident de tren a Turquia

El descarrilament ha tingut lloc a prop d'Istanbul a causa, segons el govern, del mal estat de la via per fortes pluges

zentauroepp44217039 tur01  tekirdag  turkey   08 07 2018   people call their rel180708200414

zentauroepp44217039 tur01 tekirdag turkey 08 07 2018 people call their rel180708200414 / MEHMET YIRUN

1
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

Un mínim de 24 persones han mort aquest dilluns a la matinada en un accident ferroviari a Turquia. El tren feia el trajecte d’Edirne –una ciutat a la part de Tràcia, la zona europea de Turquia– a Istanbul.

El govern turc parla de les fortes pluges de les últimes setmanes com a responsables dels fets: en un tram del recorregut, part de la terra que aguantava la via s’ha esfondrat. Al passar per allà la via ha col·lapsat i el tren ha descarrilat.

«Ha sigut un accident horrible. La gent ha sortit disparada. Molts han mort a l’acte», ha dit una passatgera a una agència de notícies privada turca. Al tren viatjaven més de 360 persones, de les quals almenys 120 estan ferides.

Les tasques de rescat i salvament estan sent complicades. La zona, expliquen, està enfangada. L’accés al lloc de descarrilament és difícil: «Els vehicles no poden arribar», ha dit el governador de la regió, Mehmet Ceylan, al diari ‘Hurriyet’.

Prohibit parlar

Prohibit parlarPoques hores després dels fets, el Govern turc, presidit per Recep Tayyip Erdogan, ha prohibit els mitjans parlar-ne i anar al lloc de l’accident. És una cosa que, fa un parell d’anys, era molt comuna a Turquia: l’Executiu aixecava prohibicions cada vegada que hi havia un atemptat terrorista. Aquesta vegada, com les altres, el Govern ha parlat de raons de seguretat i ordre públic per justificar la mesura.

Notícies relacionades

Un expert ha parlat de les privatitzacions recents en el sistema ferroviari turc com un dels motius del descarrilament. El nombre de persones en plantilla encarregades de supervisar l’estat de les vies s’ha reduït, ha dit.

A més a més, al maig el govern turc va desestimar crear una partida pressupostària per construir noves vies de ferrocarril entre Edirne i Istanbul –el lloc dels fets d’aquest dilluns. El govern va dir que no era possible fer-ho sense tancar la línia de trànsit de trens durant un llarg període de temps.

Temes:

Turquia