SOS D'OPEN ARMS A ITÀLIA

Open Arms envia un SOS al nou Govern d'Itàlia

Camps apunta Salvini i li retreu que "de cop" s'ignoren els seus avisos mentre continuen morint immigrants

"És una vergonya i algú ha de tenir una responsabilitat de tot això", afirma l'activista català

whatsapp-video-2018-06-29-at-54936-pm / periodico

1
Es llegeix en minuts
Víctor Vargas Llamas
Víctor Vargas Llamas

Periodista

ver +

El fundador i director de l’oenagé Proactiva Open Arms, Oscar Camps, ha enviat aquest divendres un nou SOS. Però aquesta vegada no anava dirigit als guardacostes  ni als membres de salvament del costat privilegiat del Mediterrani. En aquesta ocasió, el missatge d’auxili tenia com a principals destinataris els llogaters dels alts despatxos, que ha responsabilitzat en bona mesura de la mort en les últimes hores d’un centenar d’immigrants en un naufragi davant les costes de Líbia. "De cop ens ometen, ens ignoren i no ens avisen mentre continuen morint i moren a poques milles d’on som nosaltres", ha exposat Camps. 

L’activista català ha al·ludit directament Itàlia, a qui ha censurat que ni els seus dirigents ni ningú" comptin amb la seva capacitat d’intervenció.  "El que realment ens indigna no només és que morin [els immigrants] sinó que tampoc no es compti amb els dos barcos de salvament que estàvem a la zona, amb el barco medicalitzat d’Open Arms, que està per aquí des de fa molts dies", ha dit.

Poc abans de difondre el vídeo, Camps s’ha mostrat molt crític amb la controvertida actitud del nou ministre de l’Interior, Matteo Salvini, que fins i tot s’ha arribat a vanagloriar i ha considerat una gran victòria que altres països, com Espanya, s’hagin fet càrrec d’immigrants rescatats que Itàlia no volia acollir. L’activista de Badalona ha recordat les paraules de Salvini en què parlava de "carn humana" per referir-se a immigrants.  

Notícies relacionades

Avui han mort ofegades 100 persones més, 3 nadons entre elles. Però tranquil, @matteosalvinimi, ¡no eren italianes! Només “carn humana”...@IMOHQ @Refugees pic.twitter.com/lbBrA7eGFe

Camps ha reiterat el seu compromís d’intervenir, com ja han fet en altres ocasions des d’Itàlia i Líbia "per intentar recuperar el màxim de vides possibles, moltes vegades coordinats per la guàrdia costanera italiana". "Però de cop ens ometen, ens ignoren i no ens avisen mentre continuen morint i moren a poques milles d’on som nosaltres. És una vergonya, és indignant i algú ha de tenir una responsabilitat de tot això", ha conclòs.