A l'est de la capital Trípoli

Moren uns 100 migrants pel naufragi de la seva embarcació davant Líbia

Almenys 972 persones s'han ofegat el 2018 al Mediterrani, segons l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Uns 100 migrants haurien perdut la vida davant les costes de Líbia després que el barco en el qual viatjaven i amb el qual suposadament intentaven assolir les costes del sud d’Europa hagi naufragat, ha informat aquest divendres la Guàrdia Costanera del país nord-africà.

Segons un portaveu dels guardacostes, 14 persones han sigut rescatades amb vida després del naufragi que ha tingut lloc a l’est de la capital de Líbia, Trípoli.

Notícies relacionades

L’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) estima que, des de començament d’any, almenys 972 migrants i refugiats s’han ofegat al Mediterrani, amb 635 víctimes només en la ruta cap a Itàlia. A més, 292 persones més han mort intentant assolir les costes espanyoles.

En total, el nombre d’arribades s’acosta ja a les 45.000, també en aquest cas amb Itàlia com el primer país de la llista. Espanya figura en segona posició després de superar Grècia al registrar unes 15.000 arribades, segons les dades publicades aquest divendres per l’OIM.