tensió diplomàtica

Trump ataca Merkel per defensar la seva duresa migratòria

El president dels EUA, en diversos tuits, alerta de la crisi a Alemanya per justificar les seves mesures restrictives

zentauroepp43716620 us president donald trump speaks at a press conference follo180612120823

zentauroepp43716620 us president donald trump speaks at a press conference follo180612120823 / ANTHONY WALLACE

1
Es llegeix en minuts
Efe / El Periódico / Washington

El president dels Estats Units, Donald Trump, es va referir aquest dilluns a l’actual crisi que pateix el Govern de la cancellerad’Alemanya, Angela Merkel, per les seves polítiques migratòries, alhora que va criticar que l’actitud europea en aquest assumpte estigui permetent un canvi "radical" de la seva cultura.

"El poble alemany li està donant l’esquena als seus governants perquè la immigració està sacsejant la feble coalició de Berlín. La criminalitat a Alemanya està augmentant. És un gran error per part de tot Europa que s’acceptin milions de persones que radicalment i violentament han canviat la seva cultura", va tuitejar Trump.

Tot seguit, en un altre tuit, va afirmar: "No volem que el que està passant a Europa amb la immigració ens passi a nosaltres".

Aquests atacs es produeixen en plena crisi de Govern a Alemanya, amb Merkel pressionada pels seus socis de la Unió Socialcristiana (CSU) bavaresa perquè augmenti les mesures restrictives a l’arribada de refugiats.

Reduir les arribades

Notícies relacionades

"Estem d’acord a continuar treballant conjuntament per aconseguir l’objectiu de millorar la gestió de la política migratòria i de reduir l’arribada de refugiats", va afirmar Merkel, per garantir que no donarà suport "a solucions unilaterals" en detriment d’altres socis comunitaris.

La cancellera es va pronunciar sobre la qüestió després de les diferències manifestades en els últims dies amb el seu ministre de l’Interior, Horst Seehofer (CSU), que en una compareixença gairebé simultània a la de Merkel va insistir en la seva amenaça de tancar les fronteres si no hi ha una "solució europea per a la crisi migratòria".