EN PLE RAMADÀ

Barbacoa de carn de porc davant d'una mesquita de Rotterdam en ple ramadà

Un grup islamòfob convoca la graellada amb l'autorització de l'alcalde i les queixes dels musulmans

zentauroepp39781678 rotterdam s mayor ahmed aboutaleb speaks to the press after 180607115934

zentauroepp39781678 rotterdam s mayor ahmed aboutaleb speaks to the press after 180607115934 / ARIE KIEVIT

1
Es llegeix en minuts

El moviment xenòfob Patriotes Europeus contra la Islamització d’Occident (Pegida) a Holanda ha convocat una barbacoa amb carn de porc davant d’una de les principals mesquites turques de Rotterdam, aprofitant l’hora de trencar el dejuni durant aquest mes de ramadà.

L’alcalde  de Rotterdam, l’holandès Ahmed Aboutaleb, musulmà d’origen marroquí, no ha prohibit aquestamanifestació islamòfoba davant de la mesquita turca Laleli, prevista per a les 22.00 hores d’aquest dijous. Les autoritats turques han criticat Aboutaleb per autoritzar aquesta protesta de Pegida, i el ministre turc d’Exteriors, Omer Celik, l’ha qualificat d’"immoral" i una "tragèdia molt greu" al passar durant el mes sagrat del dejuni islàmic.

"El senyor Aboutaleb, de família musulmana, diu que organitzar una manifestació és un dret legal fonamental. Qualsevol falta de respecte a mesquitesesglésies sinagogues és un crim d’odi", va agregar el ministre en un missatge de Twitter.

El 2015, amb motiu de l’atemptat contra la revista ‘Charlie Hebdo’, Aboutaleb va enviar "a l’infern" els terroristes i es va afegir a la campanya internacional de repulsa contra la intolerància i el terror. "Em dic Ahmed Aboutaleb, soc alcalde de Rotterdam i Jo soc ‘Charlie’", declarava el dirigent. 

Vetos

Altres municipis, com l’Haia, Utrecht, Gouda i Arnhem, van decidir prohibir les barbacoes davant de mesquites, però van donar a Pegida la possibilitat de dur-les a terme en altres llocs de les seves respectives ciutats. A Utrecht el moviment islamòfob va recórrer a la Justícia aquesta prohibició, però la Justícia de la ciutat va fallar a favor del municipi.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que Aboutaleb és criticat per les autoritats turques, ja que es va negar l’any passat a autoritzar un acte de campanya al consolat turc a Rotterdam i més tard va ordenarl’expulsió  de diversos diplomàtics i ministres d’aquest país que havien entrat sense autorització a Rotterdam per dur a terme un acte polític prohibit per l’Ajuntament.

Una situació similar es va produir l’abril de l’any passat a Israel, quan un grup de joves ultranacionalistes hebreus van provocar el centenar de presos palestins que s’havien declarat en vaga de fam amb una graellada als voltants de la presó. Fins i tot van arribar a fer servir un ventilador perquè l’olor del menjar arribés a l’interior dels murs, fins que la policia els va desallotjar del lloc. Durant aquells dies, milers de reclusos palestins es van sumar a un dejuni per reclamar més drets durant la seva condemna.