SINISTRE AL BRASIL

Espectacular ensorrament d'un edifici de 24 pisos a São Paulo

L'immoble, una antiga seu de la policia, estava habitat per mig centenar de famílies i de moment ha ocasionat la mort a una persona

lainz43142626 this handout photo released by the sao paulo fire department180501152924 / HANDOUT

lainz43142626 this handout photo released by the sao paulo fire department180501152924
lainz43142964 firefighters stand by outside a site of building collapsed i180501152952
lainz43142870 rescue workers along with sniffer dogs search for victims in180501152932

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un edifici de 24 plantes s'ha ensorrat aquest dimarts al centre de São Paulo, durant un incendi de grans proporcions que també ha afectat un immoble veí, segons els bombers. L'edifici, una antiga seu de la Policia Federal, estava ocupat per unes 50 famílies. De moment, hi ha un mort i almenys tres persones més desaparegudes, d'acord amb les autoritats.

"Hi ha possibilitat d'altres víctimes", ha afirmat el coronel del cos de bombers Max Mena, en declaracions recollides per mitjans locals.

Les flames han començat sobre la 1.30 hora local (4.30 GMT) i el foc s'ha escampat ràpidament per la resta de plantes i ha afectat un edifici veí, tots dos situats al centre de São Paulo.  El governador de São Paulo, Márcio França, ha afirmat que l'ensorrament de l'edifici era una tragèdia "prevista" a causa de les seves males condicions i ha ressaltat la batalla "judicial" existent per intentar retirar les persones que viuen en aquest tipus d'immobles.

"Aquest tipus d'habitatge és inhabitable. Quedar-se aquí és buscar un problema cada vegada més gran. Gràcies a Déu, avui hem aconseguit arribar a temps, però no sempre passarà això", ha ressaltat França des del lloc de l'incendi.  El capità Marcos Palumbo, portaveu dels bombers de São Paulo, ha afirmat que la situació de l'edifici i les modificacions fetes pels seus habitants durant l'ocupació han contribuït que el foc s'escampi.

Material combustible

Notícies relacionades

"Els ascensors havien estat retirats. Llavors aquests tubs d'aire que hi havia al mig, a la fossa de l'ascensor, van acabar formant una xemeneia. Hi havia molt de material combustible: fusta, paper, cosa que ha fet que aquesta flama es propagués ràpidament", ha assenyalat Palumbo.

L'única víctima mortal confirmada de moment és un home que estava sent rescatat pels bombers quan l'estructura s'ha desplomat. "Estàvem intentant salvar-lo, però desgraciadament ha caigut juntament amb l'edifici. Ha estat un intent ràpid, traçut, per qüestió de segons no ho aconseguim", ha agregat el responsable dels bombers.